Ana Sayfa GÜNCEL ORDU’DA ULAŞIMA ZAM

ORDU’DA ULAŞIMA ZAM

1043
0
Paylaş

Ordu ve ilçelerde toplu taşımaya zam geliyor. Dolmuş, sarı taksi, öğrenci servisi ve köy minibüslerine bu hafta içerisinden itibaren zamlı binilecek.

Ordu’da 25 Aralık 2017’den bu yana toplu taşımaya ve ulaşıma zam yapılmamıştı. Ancak geçtiğimiz hafta yapılan Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı UKOME toplantısında alınan karara göre toplu taşımaya en az yüzde 10, en fazla yüzde 20 zam yapılacak. Altınordu, Ünye ve Fatsa’da ulaşıma en fazla yüzde 10, diğer ilçelerde ise en fazla yüzde 20 zam yapılacak. Zamlı taşıma ücretlerinin bu haftadan itibaren geçerli olacağı tahmin ediliyor.

Taksimetreye zam

Ordu’da ve bütün ilçelerde taksimetre açılış fiyatı 50 kuruş artacak. Ayrıca kilometre bazında da 50 kuruş artacak.

Öğrenci servislerinin ücreti kilometreye göre değişecek

Alınan karara göre S plaka öğrenci servislerinin ücreti gittikleri kilometreye göre değişecek. Kilometre baz alınarak; Daha uzun mesafeye giden servislerin ücreti kısa mesafeli servislere göre daha yüksek olacak.

Köy minibüsleri ücreti de arttı

Ordu ve ilçelerde şehir içi dolmuş, sarı taksi ve öğrenci servislerinin yanı sıra köy minibüslerinin ücretine de zam geldi.

Mazot fiyatlarındaki artış ulaşıma yansıdı

Hizmete başladığımız zaman mazotun litresi 4 lira 10 kuruştu, şimdi ise mazotun litresi 7 lira civarında diyen Ordu Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Adem Yavuz; ”Mazotun fiyatı o zamandan bu zamana 2 liradan fazla arttı. Dolayısıyla kazancımız düştü. Cepten yiyoruz desek abartı olmaz. Biz her zaman özveri ile hizmet etmeye çalışıyoruz ama mazot fiyatlarındaki artış göz önüne alınarak fiyatların tekrar güncellenmesi gerektiğini de daha önce belirtmiştik. Güncellenen fiyatlarla birlikte ne bizler ne de vatandaşlarımız mağdur olmayacaktır” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here