Ana Sayfa GÜNCEL “Muhtar, Halkını Savunan Avukattır”

“Muhtar, Halkını Savunan Avukattır”

1089
0
Paylaş

19 Ekim Muhtarlar günü sebebiyle,  15 Temmuz Özgürlük Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Mehmet Yapıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Selamettin Bayçelebi, Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve resmi daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Program başlangıcında Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Naci Kızılkaya, “Muhtar, demokrasinin en önemli kılcal damarı ve temel taşı; karın kapattığı yol; köylerde, mahallelerde halkını savunan avukat; devlet ve vatandaş arasında köprüdür. Muhtarlar altlarında makam aracı bulunmayan ama demokrasinin en önemli unsurları olması nedeniyle de görülmeyen kahramanlardır. Kısacası muhtar bugün toplumu oluşturan köy ve mahallelerin yönetiminin başıdır. Tüm muhtar arkadaşlarımız Cumhuriyet değerlerinin en alt bölümünde ki temsilcileri olarak mahalle ve sokaklarda ki insanların, huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir” diye konuştu.

“19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun”

Sorunları çözüme ulaştırmak adına gereken çabayı gösterdiklerini belirten Naci Kızılkaya, “ Fatsa Muhtarlar Derneği bünyesinde önceliklerine göre doğrudan çözüme ulaşılmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Bizler Muhtarlar Derneği olarak, muhtarlık camiasına nasıl faydalı olabiliriz sorusundan yola çıkarak çalışmalarımızı yapıyoruz ve mahallede olan sorunları yetkililere bildiriyoruz. Ülkemizde 50 bin 224 muhtar görev yapmaktadır. 19 Ekim tarihini bizlere “Muhtarlar Günü” olarak ilan eden başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında büyük hizmet veren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza teşekkürlerimizi sunuyor, bu duygu ve düşüncelerle bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımızı sevgiyle anıyorum. Ayrıca bu gün aramızda olmayan, bu müesseye hizmet etmiş ebediyete göç eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

“Belediyeler Olarak Muhtarlarla En Çok Çalışan Kurumuz”

Program sonunda düşüncelerini paylaşan Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe “Demokrasimizin temel taşlarından olan muhtarlık müessesinin 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum. Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya’nın dediği gibi bu günü muhtarlarımıza hediye eden Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, İçişleri Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bizler belediyeler olarak muhtarlarla en çok çalışan kurumuz. Bizim 89 tane mahallemiz ve muhtarımız var. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu 5 yıllık süre zarfında hepsiyle güzel ve uyumlu bir şekilde çalıştık ve şehirde ki işlerimizde birlikte hareket etmeye gayret ettik. Bize eksiklerimizi, problemlerimizi anlatan, yol gösteren başta Dernek Başkanı Naci Kızılkaya’ya ve muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. 19 Eylül Muhtarlar Günlerini kutluyorum” dedi.

Haber: Gökçe YEŞİLLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here