Ana Sayfa GÜNCEL Fatsa Halk Eğitim Merkezinden Anlamlı Projeler

Fatsa Halk Eğitim Merkezinden Anlamlı Projeler

958
0
Paylaş

Fatsa Halk Eğitimi Merkezinde yetişkinler yıllar sonra yerli malı haftasını kutladı ve “Sıfır Atık Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmalar sergiledi. Açılışını Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya’nın yaptığı sergi açılışında plastik ve poşet torbaların yerini alabilecek bez çanta modelleri ve fileler dikkat çekti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ve Halk Eğitim Merkezi kurum personelleri ve kursiyerleri yerli malı haftası nedeniyle el emeği hazırlanan yiyecekleri yiyerek, yerli malı tüketimine dikkat çekti. Konu ile alakalı değerlendirmede bulunan kursiyerler en son ilk ve ortaokulda yerli malı haftası kutladıklarını uzun bir aradan sonra böyle bir etkinlikte olmaktan mutlu olduklarını, öğrencilik yıllarına döndüklerini dile getirdiler.

“Yerli Malı Kullanımının Artması İçin Çalışacağız”

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Barış Semih Yazıcı düzenlenen etkinlik ve Sıfır Atık Projesi neticesinde hazırladıkları sergi hakkında “bir hayat boyu öğrenme kurumu olarak bazı davranışların belirli dönemlerde değil, hayat boyu devam etmesi gerekiyor. Yerli malı kullanmanın süreklilik gösterdiği ölçüde ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Fatsa Halk Eğitimi Merkezi olarak bundan sonrada üreten ve gelişen bir Türkiye Vizyonuna uyum sağlayarak atölyelerimiz ve üretime yönelik kurslarımızla yerli malı kullanımının artması yönünde çalışacağız” diye konuştu.

“Hem Fatsa Hem Doğa Dönüş”

Barış Semih Yazıcı, “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan sıfır atık projesi kapsamında Fatsa Halk Eğitim Merkezi ailesi olarak daha yeşil, daha mavi, daha temiz bir dünya için çalışmalarımızı başlattık. İsrafı önlemek, kaynakların daha verimli kullanılması, atık miktarını azaltmak ve geri kazanmak yarınlara daha temiz bir dünya bırakmak için “Hem Fatsa Hem Doğa Dönüş” etiketi ile sıfır atık projesine güçlü bir destek vermek istiyoruz. Yine bu kapsamda kurumumuzda üretilen bez çantalar ve fileler ile uzun yıllar doğada kaybolmayan atık kullanımını bir nebze olsun azaltmayı hedefledik. Doğal ve çevre dostu malzemelerden ürettiğimiz çantalar ile ilçemizde, ilimizde ve bölgemizde oluşacak açığı karşılamak üzere, kurumsal ölçekte veya kişiye özel bez çanta üretimi yapılması yönünde çalışmalarımız başladı. Şuanda 14 adet bez çanta modeli Fatsa Halk Eğitim Merkezi Giyim Üretim Teknolojisi Alanınca tasarlandı ve üretildi.” dedi.

Sergi sonrasında eski kot pantolonlar, tül ve perde parçaları ve el emeği ile örülen file torbaları inceleyen Fatsa Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, kurum müdür ve öğretmenlerinden konu hakkında bilgi alarak, yapılacak çalışmaları öğrendi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here