Ana Sayfa GÜNCEL BAŞKAN SEZGÜL “ÜNİPORT’DA HERHANGİ BİR İŞLETMENİN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

BAŞKAN SEZGÜL “ÜNİPORT’DA HERHANGİ BİR İŞLETMENİN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

1106
0
Paylaş

Sosyal medyada Üniport’ta özellikle iki işletmenin kapatılacağı ya da kapatıldığı ile ilgili çıkan haberlere ilişkin basın açıklaması yapan Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar SEZGÜL “Üniport’da herhangi bir işletmenin kapatılması söz konusu değildir” dedi.

Başkan Sezgül yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

“Üniport’da bulunan işletmelerimizin tamamı Belediyemizce verilen işletme ruhsatlarına sahiptir. İlçemiz sınırları içerisinde işletme ruhsatı başvurusu yapan, yangın yönetmeliğine göre itfaiyeden rapor alması gereken işletmelerin tamamı kurumumuzca İtfaiye Müdürlüğüne bildirilmektedir. İtfaiye Müdürlüğünün bu doğrultuda yapmış olduğu çalışmalarda İtfaiye Raporu ile ilgili tespit ettiği eksiklikler mevcut olup bu eksikliklerinin giderilmesi noktasında çalışmalar sürdürülmektedir. Bu eksikliklerin Üniport’da yer alan işletmelerimizin kapatılmasına ya da faaliyetlerinin durdurulmasına neden olması söz konusu değildir. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi süresince burada yer alan işletmelerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edecektir” dedi.

“İKİNCİ BAHAR LOKALİ KAPATLIMADI İHALE SÜRESİ BİTTİ”

Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar SEZGÜL aynı zamanda toplum nazarında büyük merak konusu olan ve faaliyetinin sona erdirilmesi ile ilgili “İkinci Bahar Lokali Kapatıldı” dedikodularıyla gündemi meşgul eden Lokal ile ilgilide açıklamalarda bulundu.

Başkan Sezgül yaptığı açıklamada İkinci bahar lokalinin kapatılmadığını, ihale süresinin bitmesinden dolayı burada ki hizmetin yasal dayanaklar yeniden oluşturulana kadar geçici bir süre ile durdurulmak zorunda kaldığını söyleyerek. “İkinci Bahar Lokali 4734 sayılı ihale kanuna göre 05.04.2018 tarihinde 209 günlüğüne ihale edilmiştir. İhale 4734 sayı kanunda belirtilen işleyişe göre yapılmış, rekabet ortamı oluşturulmuş kurumumuz menfaatine sonuçlandırılmıştır. İhale süresi 15.11.2018 tarihinde sona eren İkinci Bahar Lokalinde ki faaliyetlerin yasal zeminler içerisinde sürdürülebilmesi için yeniden 4734 sayılı ihale kanuna göre ihale edilmesi gerekmektedir. Yeniden ihale sürecinin başlatılması ile ilgili gerekli çalışmalar en kısa sürede sonuçlandırılarak, İkinci Bahar Lokali aynı noktada ya da farklı bir noktada yasal mevzuatlara göre yeniden ihale edilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır” dedi.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here