Ana Sayfa GÜNCEL BAŞKAN AYHAN BAŞ, “KONGREMİZDE MÜJDELERİMİZ OLACAK”

BAŞKAN AYHAN BAŞ, “KONGREMİZDE MÜJDELERİMİZ OLACAK”

80
0
Paylaş

Fatsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş ile 2023 yılının ilk günlerinde içten ve samimi dolu bir söyleşi gerçekleştirdik. Fatsa Esnafının Başkanı olarak gönüllere taht kuran ve sabah saatlerinden mesai bitimine kadar odasının kapısını gelen esnaflara ve ziyaretçilerine kapatmayan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş ile yıl değerlendirmesi yaptık ve ilerleyen günlerde yapılacak ziyaretlerin müjdesini aldık.

“Esnafımızın Yanındayız”

2022 yılının değerlendirmesinde bulunan Fatsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, “2022 yılı geçmiş yıllara bakarak ekonomik anlamda zor bir yıl oldu. Esnafımız zaten pandemi döneminin yükünü atmaya çalışıyordu ki ekonomik kriz derinden sarstı desek yalan olmaz. Dünya’da yaşanan pandemik kriz, savaşlar gibi unsurlar Türkiye’yi iyiden iyiye zorlamıştı. Hakikati belirtmek gerekirse Türkiye’nin kendisinden başka dostu yok. Ama Türkiye büyük bir devlet. Bizler bu dönemde çok mücadele ettik. 2022 yılında büyü bir ekonomik sıkıntı oldu. Öyle ki günlük 500’den fazla dosya esnaflarımız tarafından kooperatifimize müracaat için getiriliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iş yeri alana 1.5 Milyon TL normal kredi alan esnafa da 500 Bin TL’ye çıkartıyorum demişti. Bu kredilere de birden talep patladı ve bu süreçte kafamızı kaldıramadık. Belirtmek isterim ki bölgemizde en yüksek ödenek bizlere geldi ve geri dönüşüm olarak da ilk sıralara yükseldik. 1050 kooperatifin içinde ilk 10 kooperatif arasındayım diyebilirim. Biz esnafımız için buradayız ve onların bu zorlu süreçleri kolaylıkla atlatması için çabalıyoruz. Öyle ki pandemi döneminde kooperatifimiz üye esnaflarına, bizlere durumunu anlatan esnaflarımıza gıda yardımları ve birçok maddi destek sağlamaya onların bu zorlu süreci en az ağırlıkta geçirmesi için mücadele ettik.” Diye konuştu.

“Kongremiz Sonrası finansmanımız Artacak Diye Ümit Ediyorum”

Hafta boyunca her gün yüzlerce müracaat dosyası bırakıldığını vurgulayan Başkan Ayhan Baş, “Maddi anlamda baktığımızda biz burada üyelerimize bir sıra veriyoruz. Ve bu sıraya göre de esnaflarımızın işlerini görüyoruz. Bazı esnaflarımızın bu durumu gecikebiliyor, başkalarına öncelik verildi olarak görebiliyorlar. Öncelik olarak bazı esnaflarımızın bu süreçte gecikmeleri olabiliyor. Bazı esnaflarımız ağır mağduriyetler yaşıyorlar mesela geçtiğimiz günlerde bir esnafımızın dükkanı, araçları yandı ve büyük kayıp yaşadı bu gibi durumlarda onlara öncelik sağlıyoruz. Biz şuan 100- 200 Bin TL gibi kredileri geri dönüş kredileri 3 ay içinde kullandırdık. Bizim şuanda finansman durumumuz 350 Milyon TL oldu. İnşallah 15 Ocak’ta gerçekleşecek olan kongremiz sonrasında bu durum 400 Milyon TL olacak.” Dedi.

“10 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüşülecek”

Fatsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yapmış olduğu başarılı çalışmalar neticesinde kredi kullanım açısında avantajlı durumda olduğunu belirten Başkan Baş, “Ben kongremiz sonrasında finans durumumuzun artacağına inanıyorum. Çünkü Ocak ayının ikinci haftasında yani 10 Ocak’ta Cumhurbaşkanımız daveti üzerinde TESKOMB Ailesi olarak Ankara’da buluşma gerçekleştireceğiz. 1050 kooperatifimizin yöneticileri, TESKOMB Başkanımız Abdulkadir Akgül, Bakanlarımız ve Cumhurbaşkanımızın katılımıyla geniş bir toplantı gerçekleşecek. Ben ümit ediyorum ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu toplantıda büyük müjdeler verecek. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun her toplantısında esnaflarımıza ve bizlere büyük müjdeler veriyor. Bu toplantıda bizlere güzel müjdeler verecektik. Geçmiş dönemde kredi faizlerimiz 9,5 gibi rakamlara çıkmıştı 0,75 oranına indi. Bütün bankalarda faizlerin yüksek olduğunu da görüyorum. Bazı üyelerimize belirtiyorum fakat Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkan sözü bekliyorum. Tahmin ediyorum ki bizlerin finansmanlarının önünü açacaklar. İnşallah 10 Ocak’ta Ankara’da gerçekleşecek olan toplantımızın müjdelerini 15 Ocak’ta kongremizde tüm esnaflarımıza, katılımcılarımıza duyuracağım. Bizlerde Fatsa’nın kooperatifi olarak Karadeniz’de birinci olmanın gururunu yaşıyoruz.” Vurgusunu yaptı.

“Kapım Her Daim Esnafımıza Açıktır”

Kendisinin esnaflıktan gelme olduğunu ve esnafı en iyi şekilde anladığının bir kez daha altını çizen Fatsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, “Ben esnafım. Ben çocukluktan, çıraklıktan yetişen bir esnafım. Benim esnafım bu kapıdan girdiği anda ‘Benim ihtiyacım var’ diyorsa o ihtiyacı görmek benim boynumun borcudur. Bu nedenle bu kapı her daim açıktır” dedi.

Fatsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’e, Ordu-Giresun Bölge Birlik Başkanı Yüksel Kaya’ya ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’a teşekkürlerini iletti. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’ın Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine karşı daha duyarlı olduğunu vurgulayan Başkan Ayhan Baş, “Geçtiğimiz yıllarda Antalya’da sohbet etme fırsatı bulduğum Osman Arslan beni çok duygulandırmıştı. Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ve babasının ekonomik zorluk çektiği dönemlerde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden aldığı kredi ile okul masraflarını karşıladıklarını ve bu nedenle de kooperatiflere karşı duyarlı olduğundan bahsetmişti. Bu konuşma beni çok etkilemiş ve duygulandırmıştı. Bende bir esnaf olarak ve esnaf bir baba olarak benimsedim. Esnafın ve bizlerin her daim yanımızda oldukları için ben hem bir esnaf olarak hem de Kooperatif başkanı olarak çok teşekkür ediyorum.” Dileklerini iletti.

15 Ocak 2023 tarihinde Dumlupınar Ortaokulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleşecek olan kongreye tüm üye esnaflarını, katılımcıları davet eden Fatsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, “Kongremize herkesi bekliyorum. Müjdelerimizi, çalışmaları ve yapacaklarımızı daha detaylı şekilde anlatacağım kongremizde Fatsa’yı Fatsalıları aramızda görmekten onur duyarım diye konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here