Ana Sayfa GÜNCEL “Basın Bir Düşünce Kalesidir”

“Basın Bir Düşünce Kalesidir”

656
0
Paylaş

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü tüm basın emekçilerine kutlu olsun. Özellikle ulusal basının temel taşlarından olan yerel basında çalışan ben ve tüm meslektaşlarımın bu gününü kutluyorum.

Ben yaklaşık 5 yıldır bu günü gerek ailem gerekse de arkadaşlarımın iyi dilekleri ile kutluyor sayılıyorum fakat mesleğimde işimi icra ederken bu günü kutlamanın ayrı gururunu yaşıyorum.

Gazetecilik mesleğini galiba hep severek yapacağım ve gururla ben gazeteciyim diyeceğim. Ve işimi hakkını vererek yapacağım.

Peki neden kutlanıyor bu gazeteciler günü hiç düşündünüz mü?

1961 yılında 9 tane gazete sahibi basın özgürlüğü ve haklarını savunmak adına bu günde yürüyüş düzenlediler. Ve onların bu yürüyüşü günümüze kadar gelerek tüm gazetecilerin günü olarak kutlanmaya başladı.

Gazeteciler özgürdür, basın sesi kısılamaz ve tüm ülkenin gündemini herkese aktaran basın emekçilerinin kalemi kırılmaya çalışılmamalıdır. Öyle ki, bir haber için koşturan, araştıran, analiz eden gazeteci kimsenin menfaatleri üzerine hareket etmemelidir.

Gazetecilik objektiflik ve nesnellik gerekir. Bir haberde kullanılan dil dahi herkes tarafından anlaşılır olur ki bu nedenle herkes haberin içeriğini anlayıp, yorumlayabilir.

Yerel basında ki en büyük sorunlardan olan ekonomik sıkıntılar kamuoyu tarafından yanlış lanse edilmekle beraber, yanlış söylemlere neden olmaktadır. Gazetecilik ticari bir meslek değildir. Haberler alınıp satılamaz. parayla olan haber bence haber özelliği taşıyıp doğru bilgiyi savunamaz.

Ben mesleğimi onurum ve gururumla tüm ilkelerine uygun yapmaya çalışıyorum. ve herkesin de bu mesleği öyle yaptığına inanıyorum.

Tüm Çalışan Gazetecilerin ve mesleğini yapamayan tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlu Olsun.

“Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır.” M. K. ATATÜRK

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here