Ana Sayfa GÜNCEL AVUKAT DOĞAN PEHLİVAN “DOLANMAYIN”

AVUKAT DOĞAN PEHLİVAN “DOLANMAYIN”

75
0
Paylaş

YENİ NESİL DOLANDIRICILIK USULLERİ –“DOLANMAYIN”

Günümüzde artan internet alışverişleri, sosyal medya kullanımları ile dolandırıcılık yöntemleri de şekil değiştirmeye başladı. Dolandırıcıların farklı farklı yöntemlerle insanların paralarına kolaylıkla ulaşmaya çalışma çabaları artarken, vatandaşlarında dolandırıcılara karşı bilinçlenmesi gerekiyor.

İlçemiz Universal Hukuk Bürosu Avukatı Doğan Pehlivan, son zamanlarda farklı şekillerde yapılmaya çalışılan dolandırıcılık yöntemleri ile alakalı vatandaşları uyardı.

Bu nedenle ilçemiz başarılı avukatlarından Doğan Pehlivan ile yaptığımız söylemişimizde bizlere dikkatli olmamız konusunda bilgiler aldık.

Avukat Doğan Pehlivan, “Bilgiye, hizmete, alışverişe hızlı erişim sağlayan yeni dönem teknolojik gelişmeler, buna bağlı olarak talep ve arz dengesinin olağandışına çıkmış olduğu sanal gerçeklik içerisinde yarışan tüketici toplum unsuru, beraberinde birçok dolandırıcılık yöntemlerinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Türkiye de son 5 yıldır ciddi derece de mağduriyet yaşatan dolandırıcılık yöntemlerinin tamamı teknolojik araçlarla, toplumun sosyal hassas dengeleri gözetilerek doğrudan psikolojik saldırı yapılarak gerçekleşmiştir.

TAM VE NET BİR UYARI OLMASI MAKSADIYLA BAŞLICA DOLANDIRICILIK SİSTEMLERİNİ anlatmaya çalışayım.

“Telefonda kendisini polis asker savcı olarak tanıtıp, terör örgütü soruşturmasına adınız karıştı” diyerek para altın talep eden kimseye itibar etmeyin”

“Hiçbir banka yetkilisi sizin vatandaşlık numaranızı alıp veya telefondan şifre isteyerek para havalesi işlemlerini uzaktan telefon aracılığıyla yapmaz, bu dolandırıcılık işlemlerine inanmayınız.”

“İnternetten alışveriş yapmışsınız kargonuzu almamışsınız, kargo ve ürün ödemeniz var, aksi takdirde icra verileceksiniz diyenlere kesinlikle inanmayın”

“İnternet üzerinde yapmış olduğunuz görüşmelerde uygunsuz video ve fotoğraflarınız var, sosyal medya üzerinden sizin itibarınıza saldıracağız diyenlere inanmayın”

“İnternetten yapmış olduğunuz alışverişte, paranız havuzda kalmış iade almak için yeniden para göndermeniz gerek diyenlere inanmayın, asla kişisel hesaplara para göndermeyin”

“Trafik kazalarında yakınlarını kaybeden, malul derece de yaralanan veya araçtaki hasarlarla ilgili olarak mağdurlara gelen aramalarda astronomik miktarlarda tazminat alacaklarını vaat eden resmi sıfatı olmayan ve hukuki durumu belirsiz , şahsınızın tanımadığı kişi ve kişilere vekâletname vererek ileride oluşabilecek mağduriyetlerinize  sebebiyet vermeyin”

“İnternetten yapmış olduğunuz alışverişte, paranız havuzda kalmış iade almak için yeniden para göndermeniz gerek diyenlere inanmayın” İNTERNET ALIŞVERİŞLERİYLE LGİLİ ÖNEMLİ BİR BİLGİ VERMEK İSTİYORUM, HİÇBİR MAL VEYA HİZMET KENDİ DEĞERİNDEN OLAĞANÜSTÜ DÜŞÜK FİYATA SATILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.BÖYLE BİR SATIŞ VAR İSE YA SAHTE YA DA PARANIZI ÇÖPE ATACAKSINIZ DEMEKTİR.

“Sosyal medya hesaplarınızda telif hakkı ihlali yaptınız bizimle iletişime geçin gibi link ve benzeri mesajlara inanmayın, bilmediğiniz yerlerden gelen linklere asla tıklamayın, girmeyin.”

Tüm dolandırıldık yöntemlerinin ortak özelliği kişilerin sosyal durumu ve psikolojik saldırı üzerine kurulu olmalarıdır.

Unutmayın Ki Türkiye Cumhuriyet’inin tüm unsurları suç ve suçlu ile mücadele etme üzerine kuruludur. Ne yaşamış olursanız olun, sizi sosyal baskı, itibar baskısı, daha az para ödeyerek daha fazla para kaybetmeme psikolojisine sevk eden her türlü saldırılara kesinlikle taviz vermeyin itibar etmeyin. Tereddüt ettiğiniz bir durum oluşur olmaz derhal Avukatınıza veya ilgili Adli mercilere başvuru yapın.

Şunu unutmayın, İtibarınızı ve paranızı tehdit eden şahıslar Avukatınızdan veya Adli Mercilerden daha güvenilir değildir. Burada en çok kullanılan psikolojik saldırı, adli mercii ve avukatınızdan sizi uzaklaştırmak  ve sizi sürekli yeni tehditlere açık hedef halinde tutmak istemektedirler. Kaldı ki bir çok olayda, bu olaylara maruz kalmış şahıslar yeniden ve defalarca aranarak yeni tehditler ve yeni ödemelere bariz bırakılmışlardır.

Başınıza gelen bir olayda tarafınıza nasıl hareket edeceğinizden emin değilseniz dolandırılıyorsunuz demektedir. Bu olay telefondan gerçekleşiyorsa derhal telefonu kapatıp bir daha sizinle iletişime geçmelerini engellemenizi ve DOLANMADAN doğrudan yasal süreci tercih etmenizi tavsiye ediyorum.

Son söz olarak söylüyorum, “en iyi sırdaş ve en güvenilir çözüm ortağı Kendi Avukatınız ve Devletinizdir”.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here