Ana Sayfa GÜNCEL Atatürk, Ölümünün 80. Yılında Saygıyla Anıldı

Atatürk, Ölümünün 80. Yılında Saygıyla Anıldı

888
0
Paylaş

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. Yılında tüm yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de saygıyla anıldı.

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yılı nedeniyle Fatsa’da ilk tören Hükümet Konağı önünde düzenlendi. Tören anıt önünde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumuyla başladı. Çelenk sunumun ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören daha sonra Yalıköy İlkokulu-Ortaokulu, Ecz. İlhan Hazinedar ve Şehit Sercan Öklük İlkokulu organizesinde Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşen anma programı ile devam etti. Burada da 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ecz. İlhan Hazinedar İlkokulu Müdürü Kadir Başdağ tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleşti. Daha sonra öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve Oratorya seslendirildi. Törenin son bölümünde 10 Kasım nedeniyle ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.


Törene Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanımız Muharrem Aktepe, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here