Ana Sayfa GÜNCEL EĞİTİMLER DOLU DOLU GEÇTİ

EĞİTİMLER DOLU DOLU GEÇTİ

639
0
Paylaş

Medya Akademisi Eğitimleri Gençlerin Ufkunu Genişletti

Fatsa Belediyesi’nin yeni medya mecralarında iş yapan ve bu alanlarda üretim yapan gençlere yönelik organize ettiği ‘Fatsa Medya Akademisi’ 7 gün süren eğitimleriyle gençlerin ufkunu genişletti.

Alanında uzman isimleri Fatsa’nın gençleriyle buluşturan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Akademi boyunca gençleri hem eğitimlerinde hem de sosyal medya etkileşimlerinde yalnız bırakmadı. Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda bir hafta boyunca dolu dolu gerçekleşen eğitimlerde gençler sosyal medya, metin yazarlığı, haber yazma teknikleri, fotoğraf çekimi, temel tasarım teknikleri, video çekim dersleri, diksiyon ve daha pek çok farklı alanda bilgiler aldılar.

Sıtkı Aslanhan, Haldun Domaç, Nisan Kumru, Emine Şimsek, Ersin Çelik, Ömer Ekinci, Abdi Baktur, Elif Kübra Genç, Bilal İşgören, Salih Çaktı, A. Melik Karauğuz, Baki Gerçekler, Mehmet İleri, Ali Değişmiş, Yasemin Kondolot gibi alanında uzman ve duayen isimlerden eğitim alan 60 öğrenci, Akademi boyunca medyanın her alanında bilgi birikimlerini arttırdılar.

Bolaman Haznedaroğlu Konağı ve Gaga Gölüne giderek uygulamalı olarak video çekim alanlarında bilgi aldılar.

Medyada geleceğe yön verecek olan gençlere hızlandırılmış bir eğitim programı düzenleyen Medya Akademisi Eğitmenleri, katılım sağlayan kursiyerlerin ilgilerinden çok memnun kaldıklarını ve Fatsa’ya hayran kaldıklarını belirttiler.

Fatsa Medya Akademisi eğitimlerinin son gününde başarılı kursiyerler ödüllendirildi ve tüm kursiyelere Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar tarafından katılım sertifikaları takdim edildi.

“AMACIMIZ GENÇLERİMİZİN POTANSİYELİNE KATKI SAĞLAMAK”

Öğrencilere sertifikalarını veren Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Medya Akademisi ile amaçlarının gençlerin potansiyeline bir şeyler katmak olduğunu söyledi.

“FATSA MEDYA AKADEMİSİYLE GENÇLERİMİZE YENİ BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDIRDIK.”

Gençlere değer ve önem veren anlayışla görev yaptıklarını ifade Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Fatsa Belediyesi Medya Akademisi’ne başladığımız pazartesi günü burada belki de tam olarak nasıl bir eğitim dizisiyle karşılaşacağınızı bilmiyordunuz. Malumunuz olduğu gibi eğitim sürecini yakînen takip ettim. Paylaşımlarınızdan ve gözlerinizden anladığım üzere beklediğinizden çok daha kapsamlı ve yoğun bir hafta geçirdiniz. Fark ettiğim bir diğer şey de ortamdaki sıcaklık. İlk gün burada birbirine yabancı gözlerle bakan kişiler vardı, şimdiyse içinizdeki duygular resmen mekâna yansıyor. Bunu görmek de bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Fatsa Medya Akademisi’nde almış olduğunuz eğitimlerle hayata bakışınıza yeni bir pencere açıldığını, iletişim ve sosyal medya kullanımı noktasında farklı bir ufuk kazandığınızı düşünüyorum. Bundan sonra öğrendiklerinizi fiiliyata geçirme işi sizde. Sizlere tüm kalbimle inanıyorum. Eğitimlere katılım noktasında gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte hayatınızdaki tüm rollerde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

TEŞEKKÜRLER

Medya Akademisi kursiyeri Muhammet Cesur, “Sosyal Medya son yıllarda hayatımızın her anında var. Ben gerek bulunduğum konum gerekse de kişisel hayatımda sosyal medyayı aktif olarak kullanmak zorundayım fakat neyi ne kadar doğru kullanıyordum farkında değildim ve eksiklerim olduğunu düşünüyordum. Bir hafta süren eğitimler sonucunda sosyal medyayı etkin ve doğru kullanımı öğrendim. İşimde kullanabileceğim bir çok bilgiyi Hocalarımızdan aldık. Öyle ki bu kadar kısa zamanda işinde profesyonel insanlardan eğitimler almak gerçekten bizleri mutlu etti. Öncelikle bize bu imkanı sağlayan Fatsa Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir hafta süren eğitimlere katılan ve ilçemizde gazetecilik yapan Gökçe Demirbaş, “Mesleğimden ötürü sosyal medyayı sürekli olarak takip etmek ve kendimi geliştirmek zorundayım. Büyükşehirlerde gerçekleşen eğitimlere katılım sağlamak istediğimde yüksek fiyatlarla karşılaşıyordum. Bir hafta gibi kısa bir sürede ücretsiz olarak bu eğitimlere katılmak bilgi birikimimi arttırdı. Sadece medya alanında değil, hayat anlamında da kıymetli hocalarımızdan önemli bilgiler aldık. Ben şahsım adına ve tüm kursiyerler adına Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Belki bugün farkında olamadığımız fakat yarın bizlere faydalı olabilecek çoğu konuda aslında kendimizi geliştirdik.” dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here