Ana Sayfa Slayt UYUMA İle Uyuşturucuyla Mücadeleye Destek

UYUMA İle Uyuşturucuyla Mücadeleye Destek

8030
0
Paylaş

Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) tanıtımı yapıldı. Artık akıllı mobil cihazlarda indirilen aplikasyonla uyuşturucuyla mücadeleye destek verilebilecek.

Ordu Valiliğince yapılan açıklamada;

“Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) mobil uygulamasının amacı; uyuşturucuyla mücadelede ihbar ayağını kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmaktır. Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, uygulama tanıtımının yapıldığı videoda da görüldüğü gibi gerekli bilgileri girerek önce sisteme kaydolacaktır. Uyuşturucu satışı ve kullanımıyla ilgili herhangi bir olay gözlendiğinde ise vatandaşlarımız bu uygulamayla bildirimlerini kısa sürede yetkili mercilere iletebileceklerdir.

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün kullandığı dijital alt yapılarla entegre edilmiş olan Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu (UYUMA), Android ve İOS marketlerden telefonlara ücretsiz indirilebilecektir.

UYUMA Projesinin İlimizde tanıtımı basın yayın organları aracılığı ile yapılmış olup, ayrıca projenin vatandaşlarımızca bilinirliğinin ve kullanımının artırılması amacıyla hazırlanan afiş ve el broşürleri, İl Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin ortak çalışması ile Altınordu İlçesi Tahıl Pazarı mevkiinde ve cami önlerinde dağıtımı yapılarak duyurulmuştur. Ayrıca, hazırlanan afiş ve el broşürlerinin ilçelerimize dağıtımı da yapılmıştır.

Çocuklarımız ve geleceğimiz için, uyuşturucu ve bağımlılığa karşı verilen büyük mücadelede, tüm vatandaşlarımızın bu projeye destek vermeleri beklenmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here