Ana Sayfa YAŞAM Kulaktan Kulağa Değil, Doğruyla Haberleşelim

Kulaktan Kulağa Değil, Doğruyla Haberleşelim

8053
0
Paylaş

Fatsa’da belki de en büyük sorunlardan bir tanesi, “İletişim ve haberleşme”

Neden mi?

  • İlk olarak çoğu kurumun İnternet sitesi olmasına rağmen duyurularını, çalışmalarını, yeniliklerini bu alanlarda yayınlamak yerine kulaktan kulağa yayma çalışmalarını sayabiliriz.
  • Daha sonrasında belediye anonsu olarak tabir edilen ve çoğu kişiye ulaşsa bile ilk cümlesini anlayıp gerisini bir çok kez dinlememiz gereken duyuruların olması…
  • Herhangi bir kurumun internet sitesinde yaptığı çalışmaların olması fakat daha internet sitesinin varlığından haberi olmayan insanların bu çalışmaları kontrolü ve denetimini yönetmesi..

Daha nice nice etmenler var. Fakat belirtmek isterim ki internet ve sosyal medya sadece reklam ya da tanıtım amacıyla kullanılmamalı. Fatsa’nın en önemli merkezlerinden olan nice kurumun interneti bu amaçla kullandığı ve çoğu insanı mağdur konumuna getirdiğini biliyoruz. Eğitim amaçlı duyuruların yapıldığı ve sonrasında başvuruların ya da isteklerin farkına varılmadığı önemli noktalar göz ardı edilmemeli.

Gelişim ve yeniliklerin merkezi olmaya çalışan Fatsa’da, internetin kullanımı da bilinçlendirilmeli, internet mecralarının başına hakimiyeti ve yeteneği olan insanlar getirilmeli, gerekli takiplerin ve denetimlerin yapılması sağlanmalı.

Belediye anonsuyla kaç kişi yarı yolundan dönüyor, kaç kişi yalan yanlış şeyleri doğru gibi anlatıyor, kaç kişi anonsta duyduğu adresi ya da bilgiyi yanlış anlıyor ve o yönde hareket ediyor. Bu sorunların farkına varılmalı ve kısa zamanda her kurumun başta haberleşme ve duyurular hakkında yenilikler yapması gerekmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here