Ana Sayfa Slayt Kazasız bir gün geçirmemiz dileğiyle…

Kazasız bir gün geçirmemiz dileğiyle…

7573
0
Paylaş

Gün geçmiyor ki ilçemizde kazasız bir günü bitirelim. Her gün, her mahallede, her yolda, ara sokaklarda dahi ufak çaplıda olsa trafik kazaları yaşanıyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde Dolunay Mahallesinde 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasından sonra yönümüzü trafik kazalarına çevirdik.

4 canı kaybettik ve dikkat etmemiz gerekirken bir gün geçmeden yeniden kaza haberleriyle karşı karşıya geldik. Bundan sonra ne mi oldu?

Sosyal medyada “Önlemler Alınsın, TEDES gelsin, yetkililer Fatsa’nın trafiğine el atsın” diyerek şikâyetimizi dile getirdik.  TEDES varken de “Vatandaşa ceza kesiliyor. Vatandaşın cebinde ki para trafik cezalarına gidiyor” diyerek şikayet ediyorduk. Hatta ulusal basında dahi TEDES konusunda en fazla şikâyeti Ordululardan gelmişti. Anayolun her köşesinde trafik polisi dursa – hatta şehir içinde her köşe başına trafik polisleri nöbet tutsa- “Trafik Polislerinin başka işi gücü yok mu? Bu trafik polisleri de 24 saat burada duruyor. Polisin işi yol beklemek mi?” diyerek şikayet edeceklerde biziz.

Hız koridorlarında ceza yememek adına hız limitine uyan ve koridordan çıkar çıkmaz gaza basan; radar olup olmadığını anlamak için aracına sistem kurduran, kırmızı ışığa takılmamak için trafik ışıklarına gelirken gazı kökleyen, kırmızı ışık yandığında yol boş zaten diyerek geçen, YAYAYA ÖNCELİK uygulamasının yeni başlamış olmasına rağmen ve sürekli denetimler ve eğitimler olmasına rağmen “Ben sürücüyüm yaya yoldan çekilsin” diyerek kornasını patlatan vs. vs. vs. bunların hepsini yapanlarda FATSALILAR olarak bizleriz.

Hani sanki biz tüm kurallara uyuyormuşuz; sanki her şeye dikkat ediyormuşuz da trafik kazaları olduğunda “Fatsa’da trafik kazaları ne zaman bitecek?” diye soruyoruz.

Hepimizin ortak düşüncesi Fatsa’da artık trafik kazalarının olmaması, canların yanmaması, maddi ve manevi anlamda yıkıntıya uğramamak. Hepimiz artık bu trafik kazalarının bitmesi için dualar ediyoruz. Ama dua etmek, istemekten öte yapmamız gereken en önemli konu “DİKKAT ETMEK!!”

Dikkatli sürücüler olmak, trafik kurallarına uymak… Kaza istemiyorsak kazaya neden olacak unsurlardan kaçınmak… Canımız yanmasın. Sevdiklerimiz bizimle kalsın. Neredeyse her yazımda ortak bir noktaya değiniyorum. Bizi bizden başkası iyileştiremez, biz düzelmeden bir şeyler düzelmez. Biz dikkat etmezsek istersek her yer ceza, her yer trafik polisi, her yer denetim olsun. Yine kazalar olur, yeniden canlarımız gider, yine ağlayan bizler oluruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here