Ana Sayfa Slayt Farkındalığı Arttıracak Panel FYSD Tarafından Düzenlendi

Farkındalığı Arttıracak Panel FYSD Tarafından Düzenlendi

8018
0
Paylaş

Fatsa Yardım Sevenler Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Çocuk İhmal ve İstismarı ve Toplumda Kadın ve Cinsiyetcilik” konulu panel düzenledi. 

Konuşmacı olarak Fatsa Devlet Hastanesi Çocuk Gelişimi Uzmanı GÜLAY IŞIK, Sosyal hizmet Uzmanı  ELİF ÖZKURT’un katıldığı panele Dernek üyeleri başta olmak üzere, çok sayıda kadın katıldı.

Panelde konuşma yapan FYSD Başkanı Nimet Koç, “Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür. Kadının toplumlarda yerine getirdiği görevleri itibariyle, sosyal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. Atatürk’ ün bu konuya ilişkin yaklaşımı dikkate değerdir. “Daha esenlikle, daha dürüst olarak yürüteceğimiz yol vardır. Bu yol, Türk kadınını çalışmamıza ortak yapmak, ilmi, ahlaki, sosyal, ekonomik yaşamda erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve destekleyicisi yapmak yoludur.” dedi.

Kadının toplumda ki yerini ve tanıtımının altını çizen Nimet Koç, “1935’te kadına seçme ve seçilmek hakkının verilmesinden sonra diğer modern ülkelerden de önce Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk kadınına haklar tanındı ve kadınlarımız kafeslerde sıkışan değil, özgür ve haklarını savunan bireyler oldular” diye konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here