Ana Sayfa Slayt Bizler Kalplerimiz De Olan Engeli Kaldıralım

Bizler Kalplerimiz De Olan Engeli Kaldıralım

8137
0
Paylaş

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde hepimiz aynı şeyleri yaptık. Sosyal medyayı açtık, arama motorunda en güzel görseli seçtik ve sosyal medya hesabımızda paylaştık. Sonrasında sokağa çıktık ve yanımızdan geçen engelli bir vatandaşa tiksinir şekilde baktık, yolda yürürken önünüzde yavaş giden bir insana tepki gösterdik ve önüne geçtik; aslında yayaların hakkı olmasına rağmen hem kaldırımlara hem de yol kenarlarına araçlarımızı park ettik ve yetmezmiş gibi tekerli sandalyesinde sokağa çıkan bir vatandaş araç yolundan gitmek zorunda kaldığı için kornamızın sonuna kadar bastık belki de hakaret ettik.

Ha herkes değil ama çoğunluğumuz bunu yaptık.

Okulda zihinsel engelli bir çocuk gördüğümüzde çocuklarımızdan uzak tuttuk. Down Sendromlu bir kişiyi gördüğümüzde ya çekindik ya korktuk. “Ya delidir” diyerek çoğu zihinsel engelli genci, yaşlıyı aşağıladık. Hepimiz yaptık. Hatta yapıyoruz. Fatsa’da bunun çok örneğini gördük. Farkındalık yaratmamız gereken çoğu konunun üzerini kapattık. Dolmuşlarda vs. yardımcı olmak yerine indirmeye çalıştık.

Sadece Fatsa’da da değil ülkemizin çoğu yerinde bu gibi örnekleri görüyoruz. Bugün hatırlayıp yarın unutacağımız çok şey yapıyoruz. Hassas olduğumuz çok konu var ama bu konulara yeterince hassasiyet göstermiyoruz.

Toplumumuzda yaşayan engelli vatandaşlarımızın engellerini aşmalarında bizler yardımcı olacağız. Kimisine el, kol, ayak, göz, kulak, bilinç ve en önemlisi mutluluk olacağız. Sokakta gördüğümüz engelli biri olduğunda kafamızı çevirmek yerine ufacık bir tebessümle, hoşgörüyle yaklaşalım. Araçlarımızı park ederken iki kere düşünelim. Kaldırımları, binaları, merdivenleri yaparken sadece kendimizi değil toplumda yaşayan herkesi düşünelim. Bence hayatta ki en büyük engel düşüncesizliktir. Engelli insanlar sadece 3 Aralık’ta değil hayatımızın her anında bizlerle olduğunu unutmadan, sadece bizim dünyamız değil herkesin dünyası olduğu bilincinde yaşayalım.

Bizler gözümüz, kulağımız, beynimiz ve kalbimizde olan engelleri kaldırdığımızda en büyük engel ortadan kalkacaktır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here