Ana Sayfa Slayt Süvarioğlu’dan Fatsa Belediyespor Değerlendirmesi

Süvarioğlu’dan Fatsa Belediyespor Değerlendirmesi

937
0
Paylaş

Fatsalı İşadamı Zeki Ulvi Süvarioğlu, geçtiğimiz günlerde Fatsa’ya gelerek Fatsa Belediyespor ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

3. Lig’e çıkan ve Kayyum başkanları ile yönetilerek tüm zorluklara rağmen mücadeleyi kaybetmeyerek sezonu ligte kapatan; sonrasında ise Kayyum Heyetinin değiştirilmesi ve maddi sıkıntıların üst üste gelmesiyle kapanma tehlikesi yaşayan Fatsa Belediyespor için taraftarlar yönünü Zeki Ulvi Süvarioğlu’na çevirmişti. 13 Haziran 2019 tarihinde mahkeme kararı ile kapatılacağı söylenen ve daha sonrasında mahkemenin ertelenmesiyle sosyal medya platformlarından İşadamı Süvarioğlu’na ısrar mesajlarının arttığı öğrenildi.

Bu nedenlerle Fatsa Ahde Vefa Derneğinin Fatsa Belediyespor ile alakalı sosyal medyada paylaştığı bir gönderi sonrasında basın açıklamasını yapacağını duyuran Ulvi Süvarioğlu, Fatsa’ya gelerek herkesin merak ettiği soruları cevapladı ve Fatsa Belediyespor hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ulvi Süvarioğlu, günü birlik Fatsa’ya geldiğini ve birinci ağızdan bilgiler edinip ortada dolaşan söylemler yerine gerçeği yansıtabilmek amacında olduğunu söyledi.

Fatsa Belediyespor’un kapanmadan daha büyük tehlikeler ile karşılabileceğini dile getiren Ulvi Süvarioğlu, “Ve özellikle sosyal medyada “13 Haziran’da takım kapatılacak, acil Fatsa’ya gelmen lazım” gibi mesajlar aldım. Ben bu konular belli olunca verisiz konuşmak yanlış olacağı için federasyondan bilgiler aldım.  Federasyonda ki dosyasında 180 Bin gibi bir borç görünüyor. Ama federasyon Fatsa Belediyespor’a ilk ödemesinde bu borcu keseceği için oradan gelecek bir parası var. Tehlike ise kapanma ihtimali değil; lige girerken transfer yasağı gelebilir, puan silme yasağı gelebilir bunlar gibi kuralları var. Yani transfer yasağı, puan silme yasağı ve ligden çıkarma durumu da yaşanabilir.”

Şirketleşme konusuna dikkat çeken Ulvi Süvarioğlu, “Fatsa Belediyespor adı üstünde Belediye’nin finanse ettiği ve ismini verdiği bir takım. 3. Lig zor bir ligdir. Spor ve özellikle futbol bir sektör oldu. Bu iş şehirlerin ve insanların kişisel eğlencesi olmaktan ziyade uluslararası bir sektör haline geldi. Böyle bir sektör olduğu zaman ve dünyada çok küçüldüğü için artık o markaların sahiplerinin kim olduğu değil; o markayı kimin sermaye yatırdığı önemli hale geliyor. Bu işler artık şirketleşme adı altında dünyada büyüyor. Bu modelde Türkiye’de 3. Lig için belki erken olabilir fakat 1. Lig’de uygulanıyor.” diye konuştu.

Aynı yöntemler ile Fatsa Belediyespor’un durumu düzeltilirse gelecek zamanlarda yeniden sıkıntı yaşanacağını belirten Süvarioğlu, “Ekonomik sorunlar aşılabilir; para hayatımızda kaybedilebilir ya da kazanılabilir. Önemli olan sağlıktır. Buradan da şunu çıkarabiliriz. Fatsa Belediyespor için şuan 3 Milyon TL para toplasak gelecek sene aynı toplantıyı yeniden yapabiliriz. Öyle bir şey yapmalıyız ki hele ki şuanda genç ve dinamik bir Belediye Başkanına sahipken bu iletişim ortamını kurmuşken Fatsa Belediyespor için önce lige girmesini sağlayalım sonrasında belirttiğim model içerisinde ilerleyelim.” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ile görüştüğünü belirten Süvarioğlu, “ Geçtiğimiz günlerde ve toplantı öncesinde Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Bey ile konu ile alakalı görüşme fırsatımız oldu. Genç ve anlayışlı olmasından dolayı iletişimimiz gayet güzeldi. Ve şunu belirtmek isterim ki Etem Bey konu ile alakalı bilgi sahibi ve elinden gelen çalışmaları yürütüyor. Halledilmeyecek sorunlar yok. Etem kardeşimiz konuya son derece vakıf. Konuyu anlayarak ve rakamları bilerek geldi. Dinleme ve konuşma adabını bilen iyi bir siyasetçi ve genç olmasının getirdiği avantajlarda var. Etem Kardeşimiz gibi Fatsa Belediyespor’un borçları ve durumu hakkında istişarede bulunduktan sonra aslında Kulübün korkulacak bir halde olmadığını gördük. Şirketleşme durumu olduğunda ben Ulvi Süvarioğlu olarak istediğiniz bilgim, tecrübem vs. bunu Fatsa gençliği adına elimden geleni yapmaya hazırım dedim. Başkan hadiseyi kavramış ve el koymuş vaziyette. Fatsa Belediyespor normal hayatına devam edecek. Şuan ki zaman içerisinde Etem Başkan yeni yönetimin oluşturup; ilerleyen zamanlarda da şirketleşme sürecini devreye sokabiliriz dedi. Konu hiç kimsenin korktuğu noktaya gelmeden bu şekilde bir yöntem aldığını söyledi.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here