Ana Sayfa SİYASET “ YOL PROJELERİNDE SON DURUM NEDİR? ”

“ YOL PROJELERİNDE SON DURUM NEDİR? ”

4479
0
Paylaş

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN KAMULAŞTIRMA SORUSU

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN:

“ YOL PROJELERİNDE SON DURUM NEDİR? ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU’na, ‘’ Fatsa Çevre Yolu ve Ünye-Akkuş-Niksar yolu proje çalışmalarının son durumu nedir ‘’ diye sordu. Torun, Ordu’nun en büyük sorunlarından birisi olan, tamamlanması beklenen yollarını meclise taşıdı. Seyit Torun, konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

“ NERELERDE KAMULAŞTIRMA YAPILMAKTADIR? ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Karaismailoğlu’na, “ Ünye-Akkuş-Niksar yolu projesi kapsamında kamulaştırma ile ilgili işlem başlatıldı mı? ’’ diye sordu. Torun, “ Ünye-Akkuş-Niksar yolu ile ilgili verilen sözlerin tutulmadığını gözlemliyoruz. Her fırsatta dile getirdiğimiz bu yolun bir an önce tamamlanması için konuyu sürekli olarak gündemimizde tutuyoruz. Vatandaşlarımızın isteklerine duyarsız kalan sözlerimize sağır olan iktidara tekrar hatırlatıyoruz. Ünye-Akkuş-Niksar yolu projesi kapsamında kamulaştırma işlemi başladı ise özellikle Ünye-Akkuş ilçeleri arasında nerelerde, hangi mevkilerde bu işlemler yapılmaktadır? ” diye sordu.

“ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “ Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlığınızın 2020 Yılı Bütçe Tasarısının görüşmeleri sırasında dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Cahit Turan’a Fatsa Çevre Yolunun ve Ünye-Akkuş-Niksar yolunun durumunu sormuş ve bütçe imkanlarına bağlı olarak yatırım programına alınabilmeleri durumunda ihaleleri yapılabilecektir diye cevap almıştık. Aradan geçen yaklaşık 7 aylık süre zarfında bahsi geçen yollar ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmamıştır ” dedi. Torun, ‘’ Vatandaşlarımızın dertlerini dile getirmekten ve takipçisi olmaktan bir an bile vazgeçmeyeceğiz ‘’ diye kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU’nun yanıtlaması istemiyle Meclis başkanlığına verdiği soru önergesinde yer alan sorular şöyle:

  1. Fatsa Çevre Yolu proje çalışmaları hangi safhadadır?
  • Fatsa Çevre Yolu projesi yatırım programlarına alındı mı?
  • Fatsa Çevre Yolu projesi tamamlandığı takdirde ne zaman ihaleye çıkarılacaktır?
  • Ünye-Akkuş-Niksar yolu proje çalışmaları tamamlandı mı?
  • Ünye-Akkuş-Niksar yolu projesi kapsamında kamulaştırma ile ilgili işlem başlatıldı mı?
  • Ünye-Akkuş-Niksar yolu projesi kapsamında kamulaştırma işlemi başladı ise özellikle Ünye-Akkuş ilçeleri arasında nerelerde, hangi mevkilerde bu işlemler yapılmaktadır?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here