Ana Sayfa SİYASET Numan Kurtulmuş, “Şimdi, Kızgınlık, Küskünlük, Dargınlık Vakti Değildir.”

Numan Kurtulmuş, “Şimdi, Kızgınlık, Küskünlük, Dargınlık Vakti Değildir.”

553
0
Paylaş

Adalet ve Kalkınma Parti (AKP) Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Fatsa AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen hemşeri buluşması programına katıldı. Programda herkesin Ramazan Bayramını kutlayan Numan Kurtulmuş, “”Karadeniz ruhunu inşallah kuşanacaklar. Kastamonuludan, Samsunludan, Orduludan, Giresunludan, Trabzonludan, Rize’den Artvin’e kadar ne kadar Karadenizli kardeşimiz varsa inşallah onlar bu seçimde Tayyip Erdoğan’ı, Binali Yıldırım’ı, AK Parti’yi yalnız bırakmayacak ve inşallah İstanbul seçimlerinde çok başarılı bir sonuç alacağız.” dedi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ordu- Giresun Havalimanı’nda karşılandıktan sonra, AK Parti Fatsa İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen kahvaltı programında partililerle ve çok sayıda vatandaş ile buluştu.

Program öncesinde konuşma yapan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel, herkesin Ramazan bayramını kutladı.

AK Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş, konuşması öncesinde Ramazan bayramını kutladı ve 23 Haziran İstanbul seçimlerine vurgu yaptı.

“Söz de Karar da Yetki de Milletindir”

AK Parti olarak milletin kararını ön planda tuttuklarını söyleyen Numan Kurtulmuş; “Milletin kararı ne olursa olsun biz milletin kararını başımızın üstüne kabul eden bir siyasi anlayışın içerisindeyiz. Bizim için Türkiye’nin siyasi tarihine milletten başka söz sahibi hiçbir unsur olmamıştır. Biz siyasi hayatımız boyunca ne tankların palet şakırtılarında ne başkalarının yaptığı gibi 28 Şubat gibi dönemlerin o karanlık atmosferinden medet umarak siyaseten onlara destek verenlerden olmadı ki 27 Mayıs’a destek verenlerden olmadık. 12 Eylül’e, 12 Mart’a, 28 Şubat’a destek verenlerden olmadık. 27 Nisan’a destek verenlerden olmadık. Söz de karar da yetki de milletindir.” dedi.

İstanbul’da yaşayan Karadenizlilerin Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekledikleri yönünde söylemlerin oluştuğunu dile getiren AK Parti Başkanvekili Kurtulmuş, Bu doğru değil. Evet CHP’nin adayına oy veren kardeşlerimiz de olmuştur ama İstanbul’da oturan Karadeniz kökenli seçmenlerimiz AK Parti’yi desteklemiş ve desteklemeye de devam etmiştir.” şeklinde konuştu.

“Karadeniz’de CHP’nin kazandığı Seçim 1946 seçimidir”

“Karadeniz’de CHP’nin kazandığı son seçim 1946 seçimidir. 1950’den itibaren silme Demokrat Parti, 54 Demokrat Parti, 57 aynı şekilde büyük oranda. Karadeniz Bölgesi’ni söylüyorum. AK Parti iktidar olduğundan bu yana AK Parti’ye büyük oranda destek vermiş. Bütün seçimlerde AK Parti’nin, Tayyip Erdoğan’ın yanında olmuş ve en son 31 Mart seçimlerinde de Karadeniz bütünüyle destan yazmış.” dedi.

“Şimdi uyarıda bulunma vakti değildir “

Kararsız ve kırgın seçmenlere yönelik kırgınlık, küskünlük zamanı olmadığını söyleyen Numan Kurtulmuş, “2002 yılından bu yana bir kez de olsa halkımızın yüzde 65’i AK Parti’ye bir şekilde oy vermiş. Vermiş, sonra vermemiş. Vermemiş, sonradan vermiş. Bu anlamda AK Parti Türkiye’nin siyaseten ana gövdesini oluşturan siyasi partidir. Bu kardeşlerimiz içinde bir kısmı gitmemiş, bir kısmı boş oy vermiş. Hatta bu arkadaşlarımızın içinde gitmeyen ya da boş oy verenler içerisinde kızmış, küsmüş, kırılmış, darılmış, bir işi olmamış, belediye başkanlarına kızmış, meclis üyesine kızmış, milletvekiline kızmış vesaire. ‘Ben bu seçimde oy vermeye gitmiyorum’ demiş. Eli karşı tarafa oy vermeye gitmediği için sandığa gitmemiş ya da sandığa gitmiş, oyunu boş kullanmış. Diyoruz ki şimdi kırgınlık, küskünlük, dargınlık vakti değildir. Şimdi hesap sorma vakti değildir. Şimdi uyarıda bulunma vakti değildir.” diye konuştu.

Neyin eksik, neyin hatalı, neyin yanlış olduğunu halkı birebir dinleyerek bildiklerini, gördüklerini anlatan Kurtulmuş, “Allah’ın izniyle bunların da düzeltilmesi için tedbirlerimizi alıyoruz. Kızgınlığın ve küskünlüğün alternatifi İstanbul’da Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmak, İstanbul’da Binali Bey’in seçilmemesi için sandığa gitmemek ya da boş oy vermek değildir. Daha açık söyleyeyim, AK Parti kadrolarına ve yaptığı işlere kızgınlığın bedeli CHP’nin adayını geçirip de o koltuğa oturtturmak hiç değildir.” dedi.

“Türkiye’yi İzliyorlar, Türkiye’ye Bakıyorlar”

Kurtulmuş, bütün dünyanın gözü ve kulağının 23 Haziran seçimlerinde olduğuna işaret etti.

Numan Kurtulmuş, “Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu seçimi oldu. İnanın ki Avrupa Parlamentosu seçimleri kadar ondan çok çok daha fazla İstanbul’un yenilenecek seçimleri yer aldı. Avrupa’da parlamento seçimi varken, Avrupa’daki gazetenin, bazı siyaset merkezlerinin İstanbul seçimlerine ilgisinin gerekçesi nedir? Şöyle bir düşünür müsünüz? Demek ki Türkiye’yi izliyorlar, Türkiye’ye bakıyorlar, 23 Haziran’a bakıyorlar. Milletimiz 23 Haziran’da büyük bir destan yazacak ve inşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti’nin belediye başkan adayı Binali Yıldırım tarafından kazanılacak ve hizmetler koşar adım devam edecek.” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here