Ana Sayfa SİYASET İSA YÜKSEL GÜVEN TAZELEDİ

İSA YÜKSEL GÜVEN TAZELEDİ

5824
0
Paylaş

SİYASETTE FATSA MODELİNİ BAŞLATAN BAŞKAN,

İSA YÜKSEL GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti Fatsa  İlçe Teşkilatının 7.olağan Kongresi yapıldı. Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşen kongreye, Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş,  İl Başkanı Halit Tomakin, çevre ilçe Belediye ve ilçe Başkanları ve delegeler katıldılar.

Kongre Divan Başkanlığını Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Divan Başkan Yardımcılığını, İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Muhittin Gonca, Kâtip Üyelik görevlerini ise İl Yönetim Kurulu Üyesi Kübra Kaytaz Kahveci, İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Serdar, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Giray Bitgen yaptı.

YENİ YÖNETİM

Mevcut İlçe Başkanı İsa Yüksel kongreye tek liste ile girdi. İsa Yüksel Başkanlığındaki liste şu isimlerden oluştu; Yasin Sarıçiçek, Hasan  Ergeç,Adil Keskin,Emrah Şen,Murat Yıldırım,Murat Yeşildaş,Cemal Töngel, Taha Seri,Fatih Yücel,Yasef  Sade, Muhammed Artçı,Ayhan Öczan,Murat Ergin,Özgür Tırınk,Erdem Aydın,Murat Bölükbaş,Burak Cengiz,Muhammed Özkan,Aşkın Kancan,Yetkin Ağır,Yasin Dursun,Murat Kılıç,Hülya Doğru,Şule Kibar,Büşra Özdemir,Leyla Özkurt,Meryem Nur Seferge, Asiye Acar Özkan,Nurefşan Doğruca Molaloğlu.

CANLA BAŞLA ÇALIŞMA YAPARAK FATSA’YA ‘ YÜK OLMAYA DEĞİL, YÜK ALMAYA GELDİK’

Kongrenin açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı İsa Yüksel , Fatsa için,  AK Parti’nin mücadelesinin bir medeniyet mücadelesi,  bir adalet mücadelesi,  bir kalkınma mücadelesi olduğunu belirterek, “Mazlumların sesi,  ümmetin umudu olmuş dünya liderimiz,  Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın bizlere açmış olduğu bu yolda;  2023,  2053, 2071 hedeflerine giden bu yolculukta, var gücümüzle çalışıp, bizden sonra gelecek olan dava arkadaşlarımıza bu bayrağı en yukarıya çıkartıp teslim etmek için söz veriyoruz. Ak partide kongre demek; yenilenmek demek, gücümüze güç katıp hizmet yolculuğunda daha fazla koşmak demektir. Kısır çekişmelere kapılmadan,  siyaseti hizmete dönüştürmenin temellerini atarak, yerel siyasette bir ilk olan;  Teşkilat Kadromuz ve Belediye Meclis üyeleri ile oluşan komisyonlar kurarak Fatsa’da yeni bir hizmet modeli gerçekleştirdik.  Bu model,  bugün gelinen noktada ete kemiğe bürünmüş ve, “Siyasette Fatsa Modeli” olarak anılmaya başlanmıştır diyerek . Siyasette Fatsa Modeli,  her kesimden görüşü dinleyen,  yapıcı eleştirilerden faydalanan,  siyaset,  sivil toplum kuruluşları,   odalar,    borsalar ve kurumlar nezdinde şehrin dinamiklerini harekete geçirerek koordinasyonu sağlayan bir modeldir.  Siyasette Fatsa Modeli her kademeden teşkilatlarımızı sahaya indiren,  daha çok hizmet etmelerini sağlayan dinamik bir modeldir”  dedi.

“STK’LARLA ORTAK HAREKET EDİYORUZ”

Başkan İsa Yüksel ilk olma özelliğini taşıyan komisyon çalışmalarının örnek teşkil ettiğini ifade ederek, “Gençlik Eğitim Kültür Sanat Komisyonumuz ile gençlerde yerli tohum bilincini geliştirmek amaçlı yapmış olduğumuz Yerli Tohum Etkinliği,  Çevre Şehircilik ve Turizm Komisyonumuz ile yapmış olduğumuz İlçemizdeki Kültür ve Tabiat Varlıklarının Planlama ve Koordinasyonu ile turizm destinasyonu oluşturma çalışması, Sosyal Politikalar Komisyonumuz ile yapmış olduğumuz çalışmalar,  ihtiyaç sahibi ailelerimizin tespiti ve ihtiyaçların karşılanması gibi saha çalışmaları bunlardan sadece bir kaçıdır. Tüm bu çalışmalarımız, dikkat edilirse, ilgili paydaş kurumlar ve STK’lar ile birlikte organize edilmiştir.  Bu tip çalışmalarla bizler aslında,  teşkilatlar ve yerel yönetimler arasında olduğu varsayılan uyumsuzlukları ortadan kaldırmış olduk.  Teşkilatlarımızın da sahadaki varlığını artırarak, sadece haftalık toplantılara katılan değil,  verimli çalışan ve şehrine sahip çıkan, üreten bir teşkilat vizyonunu da ortaya koymuş olduk” diye konuştu.

 İLÇEMİZDE YAPILAMAZ DENEN NE VARSA BİR BUÇUK YIL GİBİ, KISA BİR SÜRE İÇİNDE YAPTIK”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise 30 Mart 2019 tarihinden itibaren bu millet ve vatana, hizmet etmek için onurlu davanın bir neferi olarak; Fatsa için gece gündüz demeden canla başla çalıştıklarını söyleyerek, “Bizden önce bu topraklar için, taş üstüne taş koyan, hizmet eden herkesi vefa ile anıyor, saygılarımı sunuyor, vefat edenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum. Onların hizmetleri de, hatıraları da asla unutulmayacaktır. Adaylığımın açıklandığı 19 Ocak 2019 tarihinde tanıştığım, İlçe başkanımız çok değerli ve kıymetli kardeşim, İsa Yüksel ile yakaladığımız birlik ve beraberliği, hizmete dönüştürerek Fatsa’ya çok ciddi değerler kattık. Teşkilatımızla, Büyükşehir Belediyemizle, Milletvekillerimizle, Bürokratlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, halkımızla yakaladığımız uyum sayesinde, ilçemizde; yapılamaz denen ne varsa bir buçuk yıl gibi, kısa bir süre içinde yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

“FATSA ÇÖPLERİNDEN KURTULDU VE FATSA ARTIK ÇÖP KOKMUYOR”

Fatsa’nın artık çöp kokmadığını ifade eden Başkan Kibar, “Bundan tam bir yıl önce Kumru-Korgan güzergahından geçen her hemşerimizin, her vatandaşımızın rahatsız olduğu bir koku vardı. Yaz aylarında yaz sıcaklarının başlaması ile birlikte şehrimizin her yerinde hissedilen bir koku vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız  Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla Fatsa’mızın vahşi çöp depolama alanı kapatıldı ve bu çöp depolama alanının üzeri ıslah edilerek bugün itibariyle yeşillendirilmeye başlandı. Fatsa çöplerinden kurtuldu ve Fatsa artık çöp kokmuyor. Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye başkanımızın öncülüğünde başlayan Karadeniz’in en modern mezbahanesi göreve geldiğimizde yarım kalmış bitme aşamasına gelmiş başkanımızın talimatlarıyla bugün itibari ile kısmi de olsa vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Fatsa’mızın hepimizi vicdanen rahatsız eden ve her sivil toplum örgütü ve her siyasi parti temsilcimizi rahatsız eden bir atıl durumda duran Özel Çınar Hastanesi vardı. Milletvekillerimizin desteğiyle, katkısıyla ve takibiyle inşallah yılsonu itibari ile Fatsa’mızda bir sağlık üssü olacak. Toplum Sağlığı Merkezi’mizi sizlerle birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. İlçemizin konumu itibari ile bir merkez olma üstü noktasında stratejik öneme sahip Fatsa’mızda Türkiye’deki 30 resmi genel müdürlükten bir tanesi olan ve 19 ilçemize hizmet eden OSKİ Genel Müdürlüğümüz bu 1.5 yıllık süre içerisinde ilçemizde hizmet vermeye başladı. Geçmiş yönetimimiz sürecinde temelleri atılan belirli bir aşamaya gelen Fatsa Belediye Hizmet Binamızda göreve geldiğimiz bu 1.5 yıllık süreçte tam 20 milyon TL harcayarak ve ödeme yaparak bugün itibari ile yeni belediye hizmet binamızda Fatsa’ya yakışır bir şekilde hizmet vermeye başladı.

Fatsa Belediyesi tarihinin en büyük büyük beton yol ihalesini gerçekleştirdik. Yapacak olduğumuz hizmetlerin hiçbirine geri dönmememiz açısından kalıcı eserler modern eserler bırakmaya çalışıyoruz. İnşallah şubat ayı sonu itibari ile ilçemizin mahalle ağı yollarında 30 kilometrelik Fatsa Belediyesi hizmetleriyle beton yollarımız hizmete girecek. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte koordineli bir şekilde yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde bu yıl ilçemizde grup ve ara yollar olmak üzere toplamda 45 kilometrelik sıcak asfalt yol hizmeti sunduk. Fatsa meydan projemiz hepimizi vicdanen rahatsız ediyordu. Bu atıl durumda kalmış ve yarım kalmış projemizde kısmi olarak üst yapısı da olsa bugün itibari ile vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Organize Sanayi Bölgemiz sadece Fatsa’mızın değil çevremizde ilçelerimizin de istihdam kapısı olmuştur. Göreve geldiğimiz günden itibaren yakın takibe aldığımız ve yatırımcılarımızı büyük bir dikkatle titizlikle desteklediğimiz Organize Sanayi Bölgemizde Mart 2019 yılı itibari ile 4000 kişi istihdam ediliyordu bugün bu rakam 5 bin 500 iken yıl sonu itibari ile inşallah 7 bin olacak” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ SÜRECİNDE FATSA OLARAK TÜRKİYE’DE MODEL OLACAK ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi süreci ile ilgili de konuşan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Nasıl ki ülkemiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyada örnek olan bir modelle bu süreci taşıdıysa bizde Fatsa ilçesi olarak Türkiye’de model olacak çalışmalara imza attık. İlçemizde bulunan 40 Bin hanemize kendi ellerimizle kendi personellerimizle diktiğimiz maskeleri 40 Bin haneye kapı kapı dolaşarak 450 Bin maske dağıttık. Cumhurbaşkanımızın maske konusundaki rantı görmesi ile birlikte maske satışını yasaklamasından sonra maske temini noktasında ilçemizde en ufak bir zorluk yaşanmadı.Tüm kamu kuruluşlarımıza maske dağıtımlarını, Vefa Sosyal Grubu öncülüğünde ilçemizin belirli noktalarında maske dağıtımını gerçekleştirecek toplamda 2.5 Milyon maske ürettik ve bu maskeleri vatandaşlarımızla birebir dağıttık” dedi.

“60. AYDA 60. ARACIMIZI VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

19 ayda tam 19 tane yeni belediye hizmet aracı alarak hizmete sunduklarını belirten Başkan Kibar, “AK Parti  belediyeciliği öncesinde bir hizmet aracının haftalarca aylarca sergilendiği, açılışlarını yapıldığı, törenlerinin yapıldığı bir dönemden bugün ilçemizde 19 tane hizmet aracının hizmete girdiği çok sade ve meclis üyelerimizin katılımıyla gerçekleşen ve Fatsa Belediyesi’ne de büyük tasarruf sağlayan bu millileşme çalışmasını şu an itibarıyla 19. ayımızda 19 araçla taçlandırdık. İnşallah görev süremiz boyunca rabbim ömür verirse 60. ayda 60. aracımız vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. İlçemizin kronikleşmiş sorunlar anlamında özellikle altyapıdan gelen sorunlarımızı bu yıl içerisinde biraz sizleri ve esnaflarımızı yorsak da yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. En kronikleşmiş sorunlarımızdan biri kapalı Pazar yeri ihtiyacımız ve oto galericiler sitesiydi. Her iki çalışmamızda alakalı da somut adamlarımız var ama kapalı pazar yerimizin ihalesi Büyükşehrimizin öncülüğünde geçtiğimiz hafta yapıldı ve inşallah yılsonuna kalmadan sizlerle birlikte temel atma törenini hep beraber gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“AYAZLI MAHALLEMİZE 3 BİN METREKÜPLÜK SU TUTMA DEPOSU YAPIYORUZ”

7 Milyon TL’lik yatırım ile su kesintilerini minimum seviyeye düşüreceklerini söyleyen Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bölgemizin en önemli sorunlarından biri kırsalda olduğu gibi maalesef şehir merkezimizde de dönem dönem su kesintileri ile birlikte en çok vatandaşlarımızın şikayette bulunduğu konulardı. İnşallah bunun da bir ay içerisinde ekim ayı sonu itibari ile Fatsa’mızın en büyük su tutma depolama 3000 metreküplük ve Ayazlı Mahallemizde hayata geçecek olan bu 7 Milyon TL’lik yatırımı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız ve ilçemizdeki su kesintileri bu sayede minimum seviyeye düşecek. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öndeliğinde ve liderliğinde, Ordu genelinde yapılan tüm hizmetler gibi, Fatsa’da da birçok hizmeti halkımıza sunduk. Sayın vekillerimizin destekleriyle, bir çok sorunu çözüme kavuşturduk. Şahıslar gelip geçicidir. Kalıcı olan, eserlerdir… Kalıcı olan; geride bırakılan izdir, geride açılan yoldur. Türkiye; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı yolda, büyümeye, istikrarı korumaya, güveni muhafaza etmeye devam edecektir. Bizim yolumuz hak yoludur; bizim yolumuz sevginin, kardeşliğin, yoludur. Siyasetin çeşitli kademelerinde görev alan aile büyüklerimiz oldu. O büyüklerimizden siyasete hangi itibarla başlanılırsa o itibarla bitirilmesi gerektiğini öğrendik. Biz siyasi makamların gelip geçici olduğunu, makamın insanlara değil, insanların makama değer katması gerektiğini, dostluğun ve itibarın baki kalması gerektiğini öğrendik. Herkese nasip olmayacak bu onurlu ve şerefli görevi icra ederken, bu görevin sadece insanlara ve memlekete hizmet etme makamı değil, aynı zamanda insan ve dost kazanma makamı olduğunu gördük. Ve bu süreçte tanıdığım, değerli dostum, sevgili kardeşim, yol arkadaşım, dava arkadaşım, kıymetli insan, İsa Yüksel kardeşime çıkmış olduğu bu onurlu ve şerefli yolculukta başarılar diliyorum.  Dostluğumuzun daim, yolumuzun hak yolu olmasını temenni ediyorum. 7. Olağan kongremizin; Ak Partimiz, Fatsa’mız, Ordu’muz ve Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kongrede Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve İl Başkanı Halit Tomakin de partililere hitaben birer konuşma yaptılar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here