Ana Sayfa SİYASET “Bizde Dostluk Pazara Kadar Değil, Mezara Kadar!”

“Bizde Dostluk Pazara Kadar Değil, Mezara Kadar!”

1214
0
Paylaş

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında halka hitap etmek ve Ordu Çevre Yolu’nun birinci kısmını hizmete açmak için Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu Cumhuriyet meydanından halka seslendi.

Orduya yapılan yatırım ve hizmetlerden söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında isim vermeden Saadet partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahini hedef alan açıklamalarda bulundu.

Bizim Dostlarımız Burada, İşte Bu Meydanda,
Bizde Dostluk, Bizde Muhabbet Pazara Kadar Değil, Mezara Kadar Mezara !

“Deniz üstü piyade, muhabbetler ziyade, ölüm var ayrılık yok bizim için dünyada” ifadelerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim dostlarımız burada, işte bu meydanda. Bizde dostluk, bizde muhabbet pazara kadar değil mezara kadar, mezara. Terör örgütüyle bir olup bize parmak sallayan kişiyle bizim ne muhabbetimiz olur, ne de dostluğumuz olur. Seni alacağım, belediye başkanı olduğum zaman yanımda genel sekreter yardımcısı yapacağım, sonra seni milletvekili yapacağım, sonra bakan yapacağım ve ondan sonra sen kalkacaksın bizi satacaksın, sattıktan sonra da utanmadan, sıkılmadan ve kalkacaksın sağda solda pazarlamaya yelteneceksin.” diye konuştu.

“Ordulu kardeşlerim, onun Ordulu olması sizi bağlar mı? Gereken dersi ona evelallah 31 Mart’ta veriyor musunuz?” diye soran ve vatandaşlardan olumlu yanıt alan Erdoğan, şöyle devam etti:

SEN KİMSİN YA? 

AK Parti’nin Gücünü, İmkanlarını, Hizmetlerini, Kendilerine Mal Edenler, En Başta Ordu’ya, Sizlere Saygısızlık Ediyor Demektir.”

“Allah sizlerden razı olsun. Bu kişi Ordu’ya yapılan her işe de sahip çıkıyormuş. Sen kimsin ya? AK Parti’nin gücünü, imkanlarını, hizmetlerini kendilerine mal edenler en başta Ordu’ya, sizlere saygısızlık ediyor demektir. Bu şehre ne yapılmışsa altında sadece ve sadece AK Parti’nin ve onunla yol yürümeye devam eden kadroların imzası vardır. Gittiği her kapıdan kovulan bu taklacıya 31 Mart’ta öyle bir ders verin ki bir daha karşınıza çıkmaya yüz bulamasın. Aynı şekilde dava adamı olmak sıradanlaşmak değildir, dava adamı olmak pazara kadar olmaz ölene kadar olur.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan “YOLDAŞIM, GÖNÜLDAŞIM, KADERDAŞIM ORDU”

Helikopterle Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, 19 Eylül Stadyumunda Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve protokol mensupları karşıladı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşcı, Metin Gündoğdu ve AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin de eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen halka hitap programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Ordu’ya yapılan yatırım ve hizmetlere değindi.

Son Bir Yılda 3.KEZ Ziyaret Etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, “Suyu, havası, güllük gülistanlık yuvası, bitmez tükenmez gönül hevesi, yayla yollarında sefa sürdün mü? Çam dibine postu serdin mi? Suyunu kana kana içtin mi? Cevherdir toprağı, taşı Ordu’nun. Beti bereketi boldur Ordu’nun. Toprağı çiçektir, güldür Ordu’nun. Ordu sevdasıyla, dereleri yukarıya doğru akıtan Ordu, Ordu üstüne kalksa sevdiğini ele vermeyen Ordu. Kırat yorulur, gönül yorulmaz diyen azimli Ordu, gönül kimi severse dünya güzeli odur diyen kalender yürekli Ordu. Karadeniz’in kilit taşı Ordu, adı gibi yiğit insanların,  kahramanların şehri Ordu. Kaşkarlı Mahmut’un, hanların şehri dediği Ordu. Ecdadın fethetmek için can attığı, can verdiği Ordu. Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, Cumhuriyet’in sevdalı şehri Ordu. Hangi felaketi yaşarsa yaşasın, her seferinde daha güçlü bir şekilde ayağa kalkan Ordu. Yoldaşım, gönüldaşım, kaderdaşım Ordu. Tüm ilçeleriyle, mahalleleriyle, Ordulu kardeşlerimin her birine sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” diyerek başladı ve Ordu’yu son bir yılda 3. kez ziyaret ettiğini hatırlattı.

“ORDU’YA SON 17 YILDA 21 KATRİLYON LİRAYI AŞAN YATIRIM YAPTIK”

“Ordu demek şehir demektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’ya yapılan hizmet ve yatırımlar ile ismine layık hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’ya son 17 yılda 21 katrilyon lirayı aşan yatırım yaptıklarının altını çizdi. Eğitim, sağlık, ulaşım ve diğer alanlarda yapılan yatırımlara değinerek, “Biz bu ülkeye aşığız âşık. Biz bu millete meftunuz, biz Ordu’ya vurgunuz. Ordu’ya daha yapacak çok işimiz var. Getirecek çok hizmetimiz var” dedi.

“ORDU BÖLGENİN YÜKSELEN YILDIZI HALİNE GELMİŞTİR”

Eğitimde 3 bin 547 adet yeni derslik inşa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Bugün, Ordu Üniversitemiz 21 bin öğrencisiyle, 734 akademisyeni ile bölgenin yükselen yıldızı haline gelmiştir. Yükseköğrenim öğrencileri için 3 bin 336 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Bir kaç yıla kadar merkezde 1.000 kişi kapasiteli bir yurt binası daha açıyoruz. Ordu’ya, Ünye’ye, Fatsa’ya gençlik merkezleri, Altınordu’ya spor kompleksi, spor salonları, yüzme havuzları, futbol sahaları kazandırdık. 20 bin seyirci kapasiteli stadyumumuzun yapımında ise sona geliyoruz. İnşallah önümüzdeki sezona yetiştireceğiz. Ordu’ya sporcu fabrikası, Altınordu’ya gençlik merkezi yapıyoruz. Her ikisinin de ihalesi bitiyor. Yakında inşasına başlıyoruz”

“ORDU ŞEHİR HASTANESİ’NİN İHALE SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Ordulu ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, yaşlılara ve engellilere toplamda 2,2 katrilyon lira tutarında kaynak aktarıldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta yapılan yatırımlardan da bahsetti. Ordu Şehir Hastanesi’nin ihale sürecinin devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin yapımına en kısa sürede başlanılacağını ifade ederek, “300’er yataklı, Fatsa ve Ünye Devlet Hastanelerimizin de içinde bulunduğu 9’u hastane, toplam 38 adet tesisi şehrimize kazandırdık. Gölköy’e 50 yataklı bir devlet hastanesi yapma çalışmaları sürdürülüyor. Ulubey ve Akkuş Devlet Hastaneleri ve 900 yataklı Ordu Şehir Hastanemizin ihale süreci devam ediyor. Yapımına inşallah en kısa sürede başlıyoruz. Ayrıca, Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanemizi bir ek bina ile büyütmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

“BİZ FERHAT’IZ, SİZLER ŞİRİN”

Konuşmasının devamında, Ordu’da yaklaşık 5 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmar Barışı ile 103 bin Ordulu vatandaşın sıkıntısının giderildiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ordu’daki 14 tarihi eseri restore ettik. Ulaşımda 50 km’den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 102 km daha ilave ederek, 152 km’ye çıkardık. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolunuz varsa medenisiniz. Ordu’nun zorlu coğrafyasında yaklaşık 40 km uzunluğunda kaç tane tünel açtık biliyor musunuz? 33 tünel açarak evelallah yolları kolay kıldık. Neden? Biz Ferhat’ız, Ferhat. Sizler Şirin, Şirin. Ferhat dağları delerek Şirin’e ulaşıyor. İşte biz de dağları deldik, Şirin’e ulaştık. Toplam maliyeti 2 katrilyon TL olan içinde 11 adet köprü ve 6 adet tünelin olduğu Ordu Çevre Yolu’nda 7 köprüyü, 2 afet çift tüp tüneli tamamladık. Durmuyoruz, çalışıyoruz, koşuyoruz. Biz size layık olmaya çalışıyoruz. Bu yolun kalan kısımlarını da inşallah önümüzdeki yıl sonuna kadar bitiriyoruz. Nereleri aştık? Dağları aştık, dağları. Ama şimdi dağları deliyoruz. Artık o korku dolu yolculukları inşallah minimize ediyoruz. Ordu- Topçam -Mesudiye yolu ve Topçam tünellerini, İslamdağ-Korgan yolunu, Çaybaşı-Tekkiraz yolu ve Çaybaşı geçişini ve Ordu il yolundaki çalışmaları bu yıl tamamlıyoruz. Korgan-Çamiçi ve Kumru-Korgan-Çamiçi ayrım yolunu önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Ordu-Ulubey ayrımı, Kabadüz-Çambaşı yolunu, Ordu-Topçam ayrımı, Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunu ve Aybastı-Reşadiye yolunu da bir sonraki yıl tamamlıyoruz. Fatsa-Aybastı yolunu, Terme-Ünye ayrımı ve İkizce yolunu ise üç yıla kadar bitiriyoruz. Sel felaketi sebebiyle kullanılamaz hale gelen köprüleri onarıyoruz. Sahil yolundaki köprüyü hizmete açtık mı, anında bitirdik mi? İşte biz buyuz. Bu felakette hasar gören 10 köprüyü inşallah bu ay içinde,  kalan 2 köprüyü de mayıs ayında açıyoruz.

“ORDU-GİRESUN HAVALİMANI’NI ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK”

Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk denize dolgu yapılarak, inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı’nı şehrimize kazandırdık. Havalimanımızın yolcu sayısı geçtiğimiz yıl ne oldu biliyor musunuz? 1 milyon 86 bini geçti. Ordu’ya iki baraj ve bir gölet inşa ettik. 5 baraj daha inşa ediyoruz. Ordu şehir merkezinin, Ünye ve civar yerleşim yerlerinin, Gülyalı ilçe merkezi ve civar yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını yaptığımız ishale hattı ve içme suyu arıtma tesisiyle karşıladık. İnşa ettiğimiz 63 adet taşkın koruma tesisiyle Ordu şehir merkezi, 62 yerleşim yeri, 14 tesis ve yaklaşık 5 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için 15 adet taşkın koruma tesisinin de çalışmalarına devam ediyoruz.

“ORDU’DA TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN DESTEK VERİYORUZ”

Ordu’da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticilerimizi destekliyoruz. Ordu’ya 10 milyon Euro’luk bir yatırımla Bal Araştırmaları Merkezi kurduk. Böylece dünya arı ürünleri ihracatında ülkemizin payını daha da artırmayı hedefliyoruz. Ordulu çiftçilerimize son 17 yılda ne kadar tarımsal destek verdik biliyor musunuz? 3,1 katrilyon lira tarımsal destek verdik. Son 17 yılda şehrimizde 2 Organize Sanayi Bölgesi, 1 araştırma ve geliştirme merkezi kurduk. Ayrıca, Ordu ve Ünye’ye yeni birer Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor. Fatsa’daki mevcut Organize Sanayi Bölgesi’ni de genişletiyoruz. Buralarda üretim başladığında inşallah 10 bin 600 kişiye istihdam sağlanacak. Ünye Organize Sanayi Bölgemizin 30 yıldır süren kamulaştırma meselesini, tahsis ettiğimiz yaklaşık 5 milyon TL kaynakla çözdük. Ordulu iş adamlarımızı toplamda 2,3 katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik. Desteklerimizle 17 bin kişilik ilave istihdam oluşturduk. Ordu’da 45 bin iş yerimize toplam 870 milyon liralık SGK prim teşviki verdik. Şimdi turistik yatırımları geliştiriyoruz. Ordu’da mavi bayraklı 5 adet plajımız dünya üçüncülüğü aldı. Şehrimizin hem deniz, hem de tabiat turizmi potansiyelini değerlendirmekte kararlıyız. Biz Ordu’da turizmin gelişmesi için devlet olarak elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Gerisi Ordulu girişimcilerimize, iş insanlarımıza düşüyor. Ordu’ya, Fatsa’ya ve Ünye’ye doğal gazı getirdik, önümüzdeki yıl Kabadüz’e de doğal gazı getiriyoruz.”

Mitingde AK Partili vatandaşlara seslenerek Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayını sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Paçasını terör örgütlerine kaptırdığı için davamıza maalesef aykırı düşen birisi utanmadan, sıkılmadan benim dostum olduğunu söyleyerek oy devşirmeye çalışıyormuş. Beraber yola çıkarsın ama yolda eğer arkadaşını satarsan o zaman Ordulu ona ne deneceğini çok iyi bilir” dedi.

“ORDU ÇEVRE YOLU 1. ETAP AÇILIŞI YAPILDI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından, Ordu Çevre Yolu’nun 1. etabının açılışını gerçekleştirdi. Ordu Çevre Yolu’nun 1. Etabı, canlı yayın bağlantısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindekilerin kurdele kesmesi ile hizmete sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve beraberindekilere teşekkür ederek, 40 dakikalık şehir içi geçiş trafiğinin 10 dakikaya düştüğünü söyledi. Erdoğan, Ordu Çevre Yolu 1. Etap açılışının Ordu’ya hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği halka hitap programının ardından, helikopterle Samsun programına hareket etti.

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here