Ana Sayfa SİYASET ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ BAŞLADI MÜRACAATLAR BELEDİYE BAŞKANLIKLARI 5 – 12 KASIM TARİHLERİ...

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ BAŞLADI MÜRACAATLAR BELEDİYE BAŞKANLIKLARI 5 – 12 KASIM TARİHLERİ ARASINDA

827
0
Paylaş

 

 

BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİ MÜRACAATLARI  5 KASIM 3 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA

 

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli Genel Seçimleri dolayısıyla AK PARTİ Genel Merkez ‘in yayınladığı seçim takvimi açıklandı. Takvime göre  Büyükşehir ve İl Belediye Başkan aday başvuruları bizzat yazılı olarak Genel Merkez veya Genel Merkeze iletilmek üzere İl Başkanlıklarına, b- İlçe ve Belde Başkan aday başvuruları bizzat yazılı olarak İl Başkanlıklarına veya İl Başkanlıklarına iletilmek üzere İlçe Başkanlıklarına yapılabileceği bildirildi.  Belediye Meclisi Üyelikleri aday başvuruları bizzat yazılı olarak İlçe Başkanlıklarına yapılacaktır.

 

Başvurular aksecim.akparti.org.tr adresinden yapılacak çıktı başkanlıklarda imzalanacaktır

 

Aday adaylarının Adaylık Başvuruları, aksecim.akparti.org.tr adresinde bulunan ilgili seçim türüne ait formların, e-başvuru  yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılmak suretiyle adaylık ön başvurusu gerçekleştirilecek, başvurunun kesinleşmesi için adaylar, bizzat ilgili teşkilat birimine giderek sistemde doldurduğu formun çıktısını imzalayacaktır. Aksi halde başvurular işleme konulmayacaktır.

 

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU AİDATLARI

 

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarından 10.000 TL , İlçe Belediye Başkan Adaylıklarında  Nüfusu 200.000 (iki yüz bin)’den fazla olan ilçelerde 3.000 TL. , Nüfusu 50.000’den- 200.000(iki yüz bin)’e kadar olan ilçelerde 2.500 TL.  Nüfusu 50.000 (Elli Bin) ve daha az olan ilçelerde, 1.500 TL (Bin beş yüz Türk Lirası)  Büyükşehirlerdeki belediye meclisi aday adaylarından 1.000 TL(Bin Türk Lirası) olarak belirlendi ,

 

ENGELLİ ADAYLAR BELİRLENEN AİDATIN ¼  KADIN ADAYLAR ½ ORANINDA AİDAT YATIRACAKLAR

 

Genel Merkez ‘den yapılan açıklamada Kadın adaylar için başvuru aidatları belirlenen miktarın yarısı , engelli adaylar için ise dörtte biri olarak belirlendiği açıklandı. Ayrıca , Tüm seçim çevrelerinde, Parti adaylarının tespiti ve sıralamasında Merkez Yoklaması usulü uygulanacağı bildirildi.

 

Seçim sürecinin tüm aday adaylarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here