Ana Sayfa KÜLTÜR SANAT SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMİ

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMİ

841
0
Paylaş

Sivil Toplum Kuruluşları, Dünyada çok önemli bir sosyal güçtür. Benzer fikir, misyon ve vizyona sahip kişilerin bir araya gelmesi ile kurulur. Bir kişinin yalnız başına yapamayacağı uygulamaları hayata geçirir.  Toplum çıkarına yaşadığımız hayatı güzelleştirmeye çalışırlar.

Demokratik toplumlarda sadece lafla şikâyet ederek çözüm üretilemez. Birey olarak Sivil Toplum Kuruluşların şemsiyesi altında toplanarak çözümün bir parçası olmaya çalışmaları gerekir.

Sivil Toplum Kuruluşlar kar amacı gütmeyen kurumsal kimliğe sahip kuruluşlardır. Projeler üretirler, Bilimsel araştırma yapar, yerel yönetimlere yardımcı olmaya çalışırlar, toplumun sanat, kültür, tarih, doğal çevre, spor, müzik gibi konularda eğitilmesine ve bilinçlenmesine katkıda bulunurlar.

Ülkemizde nüfusa göre oranlandığında her sekiz yüz doksan kişiden biri dernek üyesidir. Kıyaslamak istersek Almanya’da iki milyondan fazla Sivil Toplum Kuruluşları vardır ve her kırk kişiden biri dernek üyesidir. Fransa’da da benzer sayılar vardır. Amerika’da her 15 kişiden biri Sivil Toplum Kuruluşu üyesidir. Bu sayılar bireyin toplum hayatına ait konularda ne kadar katılımcı olduğunun bir işaretidir.

Dolayısıyla, Sivil toplum kuruluşları bir milletin dünyaya karşı duruşunu belirleyen ve milletin kendini güçlü hissetmesini sağlayan en önemli kuruşlardır. Onun için, Sivil toplum kuruluşları, bir ülkede olması gereken en önemli kuruluşlardan biri olduğu gibi, sayısı ve mahiyeti oldukça önemlidir.

 

Yakup YEŞİLTAŞ

Fatsa Dernekler Federasyonu

Genel Başkanı

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here