Ana Sayfa KÜLTÜR SANAT “Hiçbir Devlet Böyle Bir Ecdadı Yaşamadı”

“Hiçbir Devlet Böyle Bir Ecdadı Yaşamadı”

1051
0
Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tarihçi- Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in katılımıyla Fatsa Kültür Sarayında “Osmanlı’yı Tanımak” adlı konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Akyol, STK yetkilileri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin ve gençlerin başta Osmanlı tarihi olmak üzere geçmişini bilmesi gerektiğinin belirten Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Osmanlı Devleti’nin bıraktığı bu ülkede irili ufaklı 55 devlet var. Kim çiziyor bu haritaları? Tarihini unutan insanların haritalarını çizerler. Hazinelerin üzerinde oturup evcilik oynayan adamlar gibiyiz.  Böyle bir tarih dünya üzerinde yok. Hiçbir millet böyle bir ecdadı yaşamadı. Ecdadıma hakaretler ediliyor ve biz susuyoruz. Yazıklar olsun bizlere. Okumazsanız, bilmezseniz, öğrenmezseniz susar ve gülüp geçersiniz” dedi.

Televizyonda Osmanlı Devleti konulu dizilerin çoğunda doğruluk payı olmadığını söyle Ahmet Şimşirgil, “Ben Kanuni dönemini biliyorum. 46 yıl, yarım asır dünyanın bir numaralı adamı, dönemin altın çağını yerle bir edip, mahvettiler. Kimse bu dizilerde ki hataları göstermedi, gösteremediler. Konuşmak ve tepki göstermek için bilmek lazım. Osmanlı tarihi kadar iftira ve hakarete uğrayan bir devlet, millet yok. 622 sene, 7 asır devam etmiş bir devleti sadece dövüşen bir millet olarak anlattılar. 1. sınıf jön bir milleti bilime sırt döndü ve yıkıldı olarak gösterdiler, anlattılar. Size soruyorum, İlim ve bilimden uzak bir millet nasıl 622 sene devam eder?” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan ve kitaplarını imzalayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e çiçek takdim edildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here