Ana Sayfa KÜLTÜR SANAT “GURBETTEN SILAYA HÜSN-Ü HAT” SERGİSİ ÜNYE’DE AÇILDI

“GURBETTEN SILAYA HÜSN-Ü HAT” SERGİSİ ÜNYE’DE AÇILDI

1178
0
Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Ek Hizmet Binası’nda “Gurbetten Sıla’ya Hüsn-ü Hat Sergisi” açıldı. Serginin açılışına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Suat Olgun, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Ünye Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

GENEL SEKRETER OLGUN, “HATTATLIKLA SABIR, ŞÜKÜR, ZİKİR VAR”

Hattatlıkta sabır, şükür ve zikir olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Suat Olgun, “Bu işte dervişlik vardır. Bugün sergide göreceğimiz hatlarda arkadaşlarımızın dervişliğini göreceksiniz. Bazen şükrederler bazen zikrederler. Sabırla bir eserin üzerinde dururlar ve sabrın tecellisi olarak güzel eserleri ortaya çıkarırlar. Burada yapılan kalbi bir işlemdir. Ordunun bu güzel insanlarına bu güzel eserleri ortaya çıkardıkları için çok teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

HATTAT TİRYAKİ, “HAT SANATI UZUN ÖĞRENCİLİK SÜRECİ GEREKTİREN ÖZEL BİR SANAT”

Ordu’da bu tarz bir faaliyetin yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Ordulu Hattat Ayten Tiryaki, “                Bir Ordulu olarak bu tarz bir etkinliğin yapılmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Böyle bir vesileyle ilk kez Orduda bulunuyorum. Ordu da bu tip faaliyetlerin olmasını her zaman arzu ediyordum. İnşallah bundan sonraki süreçte de Ordulu sanatkârların yer aldığı faaliyetlerin devam etmesini diliyorum. Hat sanatı, uzun öğrencilik süreci gerektiren özel bir sanattır. Tezhip de her zaman hat sanatına arkadaşlık etmiş onun elbisesi olmuş bir sanattır. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ordulu hattatlar Ferhat Kurlu, Halil İbrahim Alperen, Ayten Tiryaki ve Abdullah Gün’ün 10’ar adet eserinin yer aldığı sergi 26 Kasım 2018 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here