Ana Sayfa KÜLTÜR SANAT Fatsa “Kendi Everest’ine Tırmanacak”

Fatsa “Kendi Everest’ine Tırmanacak”

762
0
Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi ve ADD Fatsa Şubesinin ortak organizasyonu sonucunda dünyaca tanınan, ilklere imza atmış ve AKUT Kurucu üyesi olan Nasuh Mahruki, Fatsa Kültür Sarayında kişisel gelişim semineri verdi.

Özellikle gençlerin katılımının yoğun olduğu seminerde Nasuh Mahruki, insanın kendini tanıması ve hayatın sınırlarını aşması yönünde birçok öneride bulundu.

Seminer öncesinde konuşma yapan ADD Fatsa Şube Başkanı Nur Hilal Gündüz 2019 yılının ilk etkinliğini yaptıklarını ve bu gibi etkinliklerinin devam edeceğini belirtti ve “Nasuh Mahruki “Kendi Everest’inize Tırmanın” kitabıyla ilgili semineriyle bizlere yeni ufuklar ve yeni pencereler açacak. Hepimizin içinde olan ışığı, kıvılcımı biraz daha dışarı çıkarmamızı sağlayacak. Bizim bundan sonra ki hedefimiz yeni yetişen nesillere Atatürk’ü daha iyi anlatmak. Sadece kitaplarda yazdığı gibi değil; bilinmeyen yönleriyle, gerçekten anlatmak. Hep siz gençler, Atatürkçü Düşünce Derneği içerisinde daha fazla bizlerle birlikte olmaya, bizlerle çalışmaya ve Atatürk’ün hedeflerini, Cumhuriyetin hedeflerini birlikte anlayıp, birlikte anlatmaya gayret gösterin. Sizleri yanımızda her zaman görmek istiyoruz bu bir başlangıç olsun. Bundan sonra hep beraber devam edelim.” diye konuştu.

Everest’e tırmanan ilk Türk olma unvanına sahip, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nasuh Mahruki, “Berner Şov  insanları üçe  ayırmış. Ona göre insanlar ya bir şeyi gerçekleştirirler ya bir şeyin gerçekleşmesini seyrederler ya da gerçekleşen bir şeye hayret ederler. Bir de olup bitenlerin farkında olmayan bir kitle var. Bu da ne yazık ki büyük bir çoğunluğu oluşturuyor.  İnsanın gerçek kabiliyetleri göz önüne alındığında  yapabileceği çok şey var. Bence bizim de hedeflerimiz orası olmalı. Orası isi farkın da olmak ve fark yaratmaktır. Önce kendimizin farkında olacağız sonrasında fark yaratacağız.” dedi.

Nasuh Mahruki, “Biz bu hayatta gerçekten neyi başarmak istiyoruz, nereye ulaşmak istiyoruz? Başkalarının hayalleri değil sorduğum. Annemizin babamızın hayalleri de değil. Bu soruların cevabı çok önemli. Ancak bu iş o kadar kolay bir iş değil. Özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, demokrasisi tam olarak gelişimini tamamlamamış sistemler insanların içindeki ortaya çıkaracak şekilde değil  onları sıradanlaştıracak bir şekilde yönetmeyi tercih ediyor. Çünkü o zaman onları ittirmesi, çektirmesi, yönlendirmesi, korkutması daha kolay oluyor. Herkes gibi olan sıradan olur kendi gibi olan değerli olur. Bizim her şeyden önce değerli olmamız gerekiyor. Değerli olursak mutluluk ve başarıda da beraberinde gelecektir. Birinci önceliğimiz hayatı kendimiz olarak yaşamaktır. Bunu çok önemsiyorum. ‘Kendi kaderimin efendisi benim, kendi ruhumun kaptanı benim.’ Bu ifadeler bundan 150 yıl önce yazılmış bir şiir. Ve bu şiir benim için çok önemli.” diye konuştu.

Program sonunda Nasuh Mahruki, konukların almış olduğu “Kendi Everest’inize Tırmanın” kitabını imzaladı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here