Ana Sayfa GÜNCEL VÜCUTTAKİ ENGEL YAŞAMA SEVİNCİNE İDEALLERE VE KURULAN HAYALLERE ENGEL DEĞİL

VÜCUTTAKİ ENGEL YAŞAMA SEVİNCİNE İDEALLERE VE KURULAN HAYALLERE ENGEL DEĞİL

640
0
Paylaş

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi organizesinde program düzenlendi. Sami Yücel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin de destek verdiği  programda bedensel engelli öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri sahne performansları ile büyük beğeni topladılar.

 Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 Toplantıda bir konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar kendisinin de “İşitme Engelli Bir  Baba’nın” evladı olduğunu belirterek, “Ülkemizdeki milyonlarca engelli kardeşlerimiz, büyüklerimiz gibi Babam;  azim ve kararlılığı ile bizlere örnek olduğunu, ilham verdiğini özellikle belirtmek istiyorum. Bize engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu, başarının anahtarının öncelikle kişinin buna inanması olduğunu her gün ve defalarca ispat etmiştir. Biz Babamdan vücutta bulunan engelin;  yaşama sevincine, ideallere ve kurulan hayallere engel olmadığını gördük ve öğrendik. Bugün Ülkemizde de başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartan kardeşlerimiz var. Hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen onların sergilediği mücadele gerçekten takdire şayandır. Ben ülkemizde 3 Aralık münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin, oluşan hassasiyetin engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştıracak adımların atılmasına vesile olmasını, Engellilerimizin çevreleriyle sağlıklı ilişkiler kurarak toplumsal hayata tam katılmalarının sağlanmasını diliyor bu konu ile ilgili üzerimize düşeni eksiksiz yerine getireceğimizi beyan ediyorum.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here