Ana Sayfa GÜNCEL VİRA BİSMİLLAH DİYEN KARADENİZLİ BALIKÇILAR DUALARLA UĞURLANDI

VİRA BİSMİLLAH DİYEN KARADENİZLİ BALIKÇILAR DUALARLA UĞURLANDI

318
0
Paylaş

Av yasağı süresinin sona ermesiyle birlikte Fatsalı balıkçılar,  ‘vira bismillah’ diyerek denize açıldı.

Bir süredir deniz açılamayarak balık avlayamayan Fatsalı balıkçılar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasıyla birlikte sezona heyecanlı bir hazırlık yapan Fatsalı balıkçılar için denize açılmadan önce uğurlama töreni düzenlendi.

Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Limanından denize açılan balıkçıları, Yalıköy Merkez Camii Din Görevlisi tarafından yapılan duanın ardından Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek ile balıkçıların aileleri uğurladı. Uzun bir aradan sonra denize açılan balıkçık teknelerinin korna seslerine kıyıda bekleyen protokol mensupları ve balıkçı aileleri el sallayarak  karşılık verdi.

  “3 AYDIR HEYECANLA YENİ SEZON İÇİN HAZIRLANDIK”

Güzel bir av sezonu geçireceklerinin beklentisini taşıdıklarını söyleyen Fatsa Balıkçılarından Mustafa Mollaoğlu, “Biz Orta Karadeniz’den çıkış yapıyoruz. 3 aydır yeni sezon için hazırlandık. Artık,  ‘Vira Bismillah’ diyoruz. İşaretlerimiz iyi gözüküyor. Palamutlarımız iyi görünüyor. Bu sene İstavrit bol görünüyor. Hamsimizle de iyi bir sezon geçirmeyi bekliyoruz. Karadeniz balığı çok lezzetli. Salgın hastalığın üstesinden inşallah, bol bol Omega-3 tüketerek gelebiliriz. 2021 sezonunda biraz yasaklar oldu ama, 2022 sezonunun iyi bir sezon olmasını bekliyoruz” dedi.

 “2020’DE SEKTÖRÜN İLİMİZ EKONOMİSİNE 350 MİLYON TL BİR KATKISI OLDU”

Su ürünlerinin önemli bir sektör olduğunu ifade eden Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz,  “Hem ekonomiye, hem de istihdam sağlamış olduğu katkı açısından su ürünleri, son derece önemli bir sektördür. Yıllara göre değişmekte olan sektörün, özellikle avcılıkla ve yetiştiricilik ile ilimiz ekonomisine ciddi katkıları bulunmaktadır.  Geçen sene balıkçılığın Ordu ekonomisine yaklaşık 350 milyon TL bir katkısı oldu. Yaklaşık 6 bin 500 insanımız balıkçılık sektöründen ekmeğini kazanıyor.  Bunun dışında 4 bin civarında amatör balıkçılık belgesi olan balıkçımız var. Yaklaşık 10 bin civarında insanımız bu balıkçılıktan geçiniyor.” dedi.

“İNŞALLAH BOL İSTAVRİTLİ ve HAMSİLİ BİR SEZON GEÇİRİRİZ”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ da, “Balıkçılarımızın av yasağının bitmesi ile birlikte ‘Vira Bismillah’ diyerek denize indikleri bu anlamlı gecede onları uğurlamak üzere Yalıköy’deki balıkçı barınağımızda bulunuyoruz. Bu yıl ilçe Kaymakamımız ve İl Tarım Müdürümüz ile birlikte güzel bir uğurlama yapalım dedik. Reislerimiz geçen yıl palamutun bol olacağını söylemişti. Gerçekten de tahminler tuttu. Bol palamutlu bir sezon geçirmiştik. Bu yıl da özellikle hamsinin bol olacağı öğrendik. İnşallah bol istavritli ve bol hamsili bir sezon geçiririz. Kendilerine bereketli bir sezon diliyoruz. Yeni balık sezonunun başta balıkçılarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim, kazasız belasız limana dönmelerini ailelerine kavuşmalarını nasip eylesin.” diye  konuştu.

“BALIK BÖLGEMİZİN ÖNEMLİ GEÇİM KAYNAĞIDIR”

Uğurlama da son açıklama yapan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, “Bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından birisi balıkçılık sektörü, bugün de biz onları uğurlamaya geldik. Bütün balıkçılarımıza hayırlı bir sezon bereketli bir sezon geçirmelerini dilemek için buraya geldik. Yeni balık sezonunun en iyi bir şekilde geçmesini, kazasız belasız bir şekilde arkadaşlarımızın faaliyetlerini sürdürmelerini temenni ediyoruz. Neticede balıkçılarımız istihdama ve ülke ekonomisine ciddi katkıları var. Tekrardan balıkçılarımıza bol ve bereketli bir sezon diliyorum.” şeklinde  konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here