Ana Sayfa GÜNCEL Vali Yavuz, Hal Esnafıyla Kahvaltı Programında Bir Araya Geldi

Vali Yavuz, Hal Esnafıyla Kahvaltı Programında Bir Araya Geldi

1007
0
Paylaş

Esnaflara özel bir ilgi gösteren ve her fırsatta esnafları ziyaret ederek, hal ve hatırlarını soran Vali Seddar Yavuz, bugün de sebze ve meyve hali esnafıyla bir araya geldi.

Vali Seddar Yavuz, Ordu Sebze ve Meyve Hali Derneği tarafından Altınordu ilçesi Karapınar mahallesinde bulunan Sebze ve Meyve Hali’nde düzenlenen kahvaltı programına katılarak, hal esnafıyla bir arada oldu.

Kahvaltı programında, Ordu Sebze ve Meyve Hali Derneği Başkanı Savaş Şimşek tarafından dile getirilen sorunları, sıkıntıları, talepleri ve projeleri dinleyen Vali Seddar Yavuz, Ordu’nun gelecek vizyonuna uygun, soğuk hava depoları ile donatılmış, bölgenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir sebze ve meyve halinin Ordu’ya yakışacağını söyledi.

“10-15 Yıllık Projeksiyonlar Yapmalıyız”

Kahvaltı programında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, hal esnafıyla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Devlet olarak, bir zihniyet devrimi gerçekleştiriyoruz. Geçmiş yıllarda devletin vatandaşla ilişkisi, esnafla ilişkisi, halka ilişkisi biraz daha farklı iken, dünyadaki değişimlerle beraber bu konuda Türkiye’de de çok ciddi değişim var. Bu kapsamda olabildiğince biz de halkımızla, esnaflarımızla bir arada olmaya gayret sarf ediyoruz. Sebze ve Meyve Hali Derneği başkanımız ile yaptığım sohbette çok güzel fikirleri ve projeleri olduğunu öğrendim. Karadeniz’in en güzel şehri ve gelişme potansiyeli en yüksek şehri olarak gördüğüm Ordu’da, önümüzdeki 10-15 yıllık projeksiyonlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta Ordu Kalkınma Çalıştayı yaptık. 450 kişilik bir katılımla beyin fırtınası yapıldı. Çalıştay’da bir vizyon çizilmeye çalışıldı. Orada belirlenen vizyon da kitap haline getiriliyor. Şehirlerin en büyük sorunlarından bir tanesi de vizyon eksikliğidir. Herkesin gündeminin başka olduğu bir yerde şehirler dağınık bir şekilde yarışamaz. Oysa, nasıl ki sizin esnaf olarak önünüze bir hedefiniz var. Bizim de şehir olarak, önümüzde bir hedefimiz, yol haritamızın olması gerekir. Üzerinde duracağımız, olmazsa olmaz, bu şehrin ittifak ettiği 3-5 tane konusu olması gerekir. Kalkınma Çalıştayı’nın temel mantığı da budur. Şehre bir vizyon çizmektir. Sizlerin de yapmak istediği, bu düşüncenin devamıdır” dedi.

“Bu Şehir, Hızla Gelişecek ve Büyüyecek”

Ordu’nun gelişme ve büyüme potansiyelinin çok yüksek olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Karadeniz-Akdeniz yolu projesi tamamlandığında, Ünye-Akkuş-Niksar yolu bittiğinde, sizlerin işini kolaylaştıracak ve hareketlendirecek ciddi bir akım meydana gelecektir. Ordu’nun önemi, ehemmiyeti bir kat daha artacaktır. Karadeniz bölgesinde gelişme alanları daralmış durumdadır. Ordu ise, gelişme potansiyeli en yüksek şehir konumundadır. Bu şehir, hızla gelişecek ve büyüyecektir. O yüzden başta sebze ve meyve hali olmak üzere her alanı, bu büyük vizyona göre planlamamız lazım. Yoksa 200 bin nüfusa göre bir şehir planlaması doğru bir planlama olmaz. Bu şehrin yakın gelecekte nüfusunun çok artacağını bilmemiz lazım” diye konuştu.

“Ordu’da Bir Turizm Hareketliliği Yaşanıyor. Geleceğe Dair Planlamalarımızı Buna Göre Yapmalıyız”

Ordu’da bir turizm hareketliliği yaşandığına dikkat çeken Vali Yavuz, “Biz, Ordu’yu turizm şehri olarak nitelendiriyoruz. Onun için de bu yıl 1 milyon turist hedefimiz vardı. 2018 yılının ilk 8 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yabancı turist sayısında %38’lik, yerli turist sayısında %23’lük ve toplamda ise %25’lik bir turist artışı oldu. Esnafları gezdiğimde, herkesin dediği şey şu; ‘bu sene işlerimiz iyi’. Turizmde yaşanan bu olumlu gelişme kime yansıyacak?  Elbette ki en başta sizlere, esnafımıza yansıyacak. Dolayısıyla geleceğe dair planlamalarımızı buna göre yapmamız lazım” şeklinde konuştu.

Vali Seddar Yavuz, “Bugünkü kahvaltı programında, ilimiz için böylesine güzel fikir ve projeleri duymaktan mutlu oldum. Her zaman hizmetinizdeyim. Beni gece-gündüz demeden arayabilirsiniz” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Düzenlenen kahvaltı programında hal esnafının karşılaştığı sorunları, sıkıntıları, geleceğe dair fikirlerini ve projelerini Vali Seddar Yavuz ile paylaşan Ordu Sebze ve Meyve Halcileri Derneği Başkanı Savaş Şimşek de yaptığı konuşmada, “Bugün, davetimizi kırmayarak hal esnafımızla bu kahvaltı programında bir araya gelen Sayın Valimize teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Valimizle kahvaltı esnasında yeni hal projesi ile ilgili istişarelerde bulunduk. Ünye, Fatsa ve Ordu halinin Ordu çevre yolunun kenarında uygun bir yerde modern, altyapılı, süper soğuk hava depoları ile birlikte yapılması gerektiğini ifade ettik. Esnafımızın böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu söyledik. Kivinin Ordu haline girmesi ve kontrol altına alınması gerektiğini ve bununla ilgili çalışmalar yaptığımızı söyledik. Ordu’ya yakışır, bütün Karadeniz’de öncü olacak modern bir hali inşallah ilimize kazandırmak istiyoruz. Bu konuda da devlet büyüklerimizden yardım ve destek istiyoruz. Bizler, devletimize vergimizi tam olarak veriyoruz. Bizim tüm faaliyetlerimiz kontrol ve denetim altındadır. Ancak, dışarıda bu işi korsan yapan, kayıtdışı yapan, emeksiz yapan ve bizlerin emeğini çalan insanlarla alakalı maliyemizin, belediyemizin kontrol ve denetim yapmasını istiyoruz. Esnafımızın da bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Devletimizin de kontrol noktaları oluşturulup, ilimize kaçak sebze ve meyve girişinin önlenmesini istiyoruz. Bizleri bugün onurlandıran ve dertlerimizi samimiyetle dinleyen ve çözümü için de bize güç veren Sayın Valimize tüm hal esnafımız adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here