Ana Sayfa GÜNCEL Uyuduk uyandık uyuduk uyandık ve 2019 merhaba…

Uyuduk uyandık uyuduk uyandık ve 2019 merhaba…

789
0
Paylaş

Artık günlerin hesabını tutamadığımız gibi yıllarında hesabını tutamıyoruz. Gözümüzü açıyoruz yeni yıl, kapatıyoruz başka yıl…

Ama acı, tatlı bir yılın daha sonuna geldik. Ha sadece rakamlar değişiyor ve hayat aynı kalıyor mantığında düşünen insanlardanım bende… Gerçekten de öyle rakamlar değişiyor, dinlenmeye bile fırsat olmayan kısa bir tatil yaşıyoruz ve hayatımızın rutinine geri dönüyoruz.

Belki artık hayatımızda farklılıklara ve değişime ihtiyacımız olduğu için yeni yılı bu kadar fazla bekliyor ve geldiğinde çokça seviniyoruz. Belki de dilek ağaçlarına astığımız çaputları, türbelere yazdığımız dilekleri ve Allah’ım ne olur olsun artık dediğimiz duaları da yeni yıla asıyor ve günleri çekiyoruz.

Yaş günlerimiz, yıl dönümleri, yeni yılın gelişi gibi rakamların değiştiği önemli günleri daha çok seviyoruz.

Rakamlar değişsin, hayat ilerlesin ve eğer bir farklılık ve değişim istiyorsak bunu hayattan değil kendimizden başlatalım. Sıradanlaşmış alışkanlıklarımızı değiştirelim, farklı pencerelerden bakalım. Bir gün kahvaltı da peynirle başlarken diğer gün peynirle bitirelim. Dualarımızı hep Allah’tan beklemek yerine gerçekleştirmek için daha fazla çabalayalım..

2018’in hemen geçip gittiği gibi 2019’da geçip gidecek… Bizler aynı sabaha uyanıp aynı gece de uyuyacağız. Günler değişedursun bizler sabit kalıp, aynı yaşıyorsak bir önemi de yok rakamların ilerlemesinin. Rakamları ilerlediğini gördüğümüz gibi kendimizin de ileriye gittiğini görelim.

Belki bu zamana kadar yapmadık ama bir adım atıp şimdi deneyelim…

Kıssadan hisse rakamlar değişsin, bizde değişelim…

Değerli Mir Kuzey Gazetesi okuyucuları yeni yılınız kutlu olsun.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here