Ana Sayfa GÜNCEL Türk Polis Teşkilatı 174. Yılında

Türk Polis Teşkilatı 174. Yılında

979
0
Paylaş

Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıldönümü nedeniyle Fatsa’da etkinlikler düzenlendi. Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte ilk olarak 15 Temmuz Özgürlük Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi Özgürlük Meydanında Etkinlikte yaptığı konuşmada “Milletimizin sevgi ve güvenini kazanmış demokratik hukuk devletinin Atatürk ilke ve inkılapları ile laik Cumhuriyetin teminatı olan 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 174. yıl dönümünde sizlerle birlikte olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Türk Polis Teşkilatı yüce ulusumuza polislik mesleğinin getirdiği onur ve disiplin içerisinde kanun hâkimiyetini sağlayarak adalet, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerinden asla ayrılmadan; gece-gündüz hizmet etmenin bilinci ve gayreti içerisindedir. Suçların giderek arttığı, çeşitlendiği; suç işleme vasıtasının ve tekniklerinin geliştiği ve hatta uluslararası organize hale geldiği günümüzde polisin halk desteği olmadan suçların önlenmesinde başarılı olabileceğini düşünmek mümkün değildir. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu bu güven ve desteğin artarak devamını sağlamak polisimizin en büyük sorumluluğu ve hedefidir. Bu düşünceden hareketle teşkilat olarak sizlere en iyi hizmetin sunulması hedeflenmiştir. 174 yıllık süreçte emeği geçen ve kutsal mesleğimizin infası sırasında canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor. Gazilerimizi minnet ve şükranla; emekli mensuplarımıza da sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam temenni ediyoruz. Fedakâr ve cefakâr Türk Polis Teşkilatımızın daha nice yıl dönümlerine erişmesini diliyorum.” dedi.

Özgürlük Meydanında yapılan etkinliğin ardından Fatsa Kültür Sarayında 10 Nisan Polis Haftası Fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Geçmişten günümüze polis teşkilatının fotoğraflarının bulunduğu sergiye vatandaşların ilgisi büyük oldu. Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, sergiye katılan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı’ya fotoğraflar hakkında bilgiler verdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here