Ana Sayfa GÜNCEL Trafik Haftasında Vatandaşlara Bilgiler Verildi

Trafik Haftasında Vatandaşlara Bilgiler Verildi

717
0
Paylaş

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlama ve trafikte yaya güvenliğine dikkat çekmek amacıyla Plevne Meydanında stant kuruldu.

4- 10 Mayıs Trafik Haftasını kutlamak amacıyla kurulan stant da vatandaşlara trafik kuralları hakkında bilgiler vererek, trafik bilincini arttırıldı. Kurulan standa gelen Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Halit Gülten etkinlik hakkında bilgi alarak, vatandaşlar ile konu hakkında istişarelerde bulundular.

Karayolu Güvenliği ve Trafik haftasını kutlayan Fatsa İlçe Emniyet Müdür’ü Tolga Sipahi, trafik düzenini ve güvenliğini olumsuz etkileyen sürücüler içinde cezai işlem uygulamalarının devam ettiğini belirtti.

Emniyet Müdürü Tolga Sipahi;

”Toplumda trafik bilincini oluşturmak, yaşanan olumsuzluklara ve çözüm yollarına odaklanarak farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de her yıl mayıs ayının ilk haftası ‘’Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’’ olarak kutlanmaktadır.               

  ”  İlçemizin pek çok ilden fazla bir nüfusa sahip olması,  nüfus ile birlikte artan taşıt sayısı,  ve Devlet Sahil Karayolunun ilçe merkezimizden geçiyor olması nedeniyle trafik güvenliği bilincinin en üst seviyede yerleştirilmesi en önemli hususlardan biridir. Kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanarak sakat kalmakta ve ekonomik kayıplara yol açan maddi hasarlar meydana gelmektedir. “

İlçemizde karayolları trafik güvenliği ile ilgili olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız koordineli bir şekilde kazaların önlenmesi ve bundan doğan olumsuz sonuçların en alt seviyeye indirilmesi için yoğun gayret göstererek gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürmektedir.  

” Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca bu işle sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef değildir. Herkes trafik kurallarına uymayı kendisinin ve başkalarının güvenliği için şart olduğunu bilmeli ve buna inanmalıdır. Kurallara uymak her insanın hem kendisine hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur. Bu boyutuyla trafikte bireysel duyarlılıkta üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve kurallara uymayı bir görev kabul etmeliyiz. “

  Ayrıca trafik düzeni ve güvenliğini olumsuz etkileyen  Devlet Sahil Karayolu üzerine araçların tek sıra dahi park etmelerinde kesinlikle müsaade edilmeyecek ve akıcı bir trafik sağlanacaktır.            
     Diğer bir husus da vatandaşlarımızın sıkça dile getirdiği, çevreye rahatsızlık verecek şekilde “Trafik Güvenliğini tehlikeye düşüren”, “Makas atan”, “Yüksek sesli müzik dinleyen”, “Abartılı egzozlu araç kullananlara” gerekli cezai işlemler yapılmakta olup denetimlere devam edilecektir.  
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutluyorum.” diye konuştu

Standa uğrayan çocuklara Trafik büro amirligi ekipleri tarafından trafikte ebeveynlerinin uyması gereken kurallar anlatıldı ve kırmızı düdük, balon ve trafik denetimci rozeti hediye edildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here