Ana Sayfa GÜNCEL TMO’dan Tepki Getirecek Açıklamalar

TMO’dan Tepki Getirecek Açıklamalar

919
0
Paylaş

Karadeniz Bölgesinde hemen hemen her fındık üreticisinin merakla beklediği haberlerden biri olan Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık alıp almayacağı konusuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’dan açıklama geldi.

 

Fındık Alımı Olmayacak

İstanbul’da düzenlenen Trabzonlular Gününe katılan ve fındık hakkında soruları cevaplayan Cahit Turhan TMO’nun fındık almayacağını belirtti ve “Özellikle hükümet olarak şu aşamada TMO’nun fiyat açıklamasını istemiyoruz. Bu yılki stratejimiz öyle. Bu yılın şartları onu gerektiriyor. TMO piyasayı kontrol etmek için elindeki fındığı da piyasaya sürmeyecek, gerekirse bundan sonra gerekli müdahaleyi zamanında yapacak bu sene rekolte düşük biliyorsunuz fındık üreticimiz tabi ihtiyaç dolayısıyla mahsulünü satmak zorunda kalıyor ama fındık fiyatı bundan aşağıya düşmeyecek. Serbest piyasa kontrol altında daha iyi fiyatları yakında görmeyi bekliyoruz” dedi.

“Satışa Açılmayacak”

Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yaptığı kamuoyu açıklamasında yılsonuna kadar kabuklu fındık stoklarını satışa açmayacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “TMO 2018 yılı sonuna kadar kabuklu fındık stoklarını satışa açmayacaktır.  2017 yılında 79 bin fındık üreticisinden ürün satın alarak piyasaya müdahale eden TMO’nun elinde bulunan fındık stoklarının satışa açılacağı yönünde piyasalarda maksatlı söylentiler yer almaktadır. Bugün için fındık hasadı tamamlanmış olup piyasaya arz edilen ürün miktarı % 30 seviyelerindedir. Üreticilerimiz tarafından piyasaya ürün arzının devam ettiği bir dönemde Kurumumuzun, elinde bulunan kabuklu fındık stoklarını 2018 yılı sonuna kadar satışa açması söz konusu değildir. Bakanlığımız ve Kurumumuz piyasaları yakından takip etmekte, üretici mağduriyeti oluşmaması ve piyasa istikrarının sağlanması için gerekli tedbirleri almaktadır”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here