Ana Sayfa GÜNCEL TMO’dan Önemli Açıklama

TMO’dan Önemli Açıklama

870
0
Paylaş

Toprak Mahsülleri Ofisi(TMO), fındık alımları ve fındık fiyatları hakkında kamuoyu açıklamasında bulundu.

TMO,  resmi internet sitesinde yayınlanan  açıklama şu şekilde:

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ TARAFINDAN TMO KABUKLU FINDIK ALIM FİYATLARI AÇIKLANDI….

 

Bilindiği üzere TMO’ya ana iştigal konusu olan hububat ve bakliyat görevinin yanı sıra zaman zaman diğer tarımsal ürünlerde de müdahale görevi verilmektedir.

Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından TMO’nun 1 Kasım 2018’den itibaren üreticilerimizden Levant kalite kabuklu fındığı 14,00 TL/kg, Giresun kalite kabuklu fındığı ise 14,50 TL/kg fiyatla alacağı ilan edildi.

Ayrıca Bakanlığımızca verilen 170,00 TL/da alan bazlı destek ve 14,00 TL/da mazot-gübre desteği dikkate alındığında üreticilerimiz ilave 2,00 TL/kg gelir elde edecektir.
Bu durumda üreticilerimizin eline toplamda Levant kalite kabuklu fındıkta 16,00 TL/kg, Giresun kalite kabuklu fındıkta ise 16,50 TL/kg geçmiş olacaktır.
Üreticilerimiz randevularını 30 Ekim 2018 tarihinden itibaren “http://www.tmo.gov.tr” ve http://randevu.tmo.gov.tr adresleri veya TMO işyerlerine müracaat ederek alabileceklerdir.
Üreticilerimiz, fındık alımları konusunda her türlü bilgi ve sorunu Kurumumuz bünyesindeki “Alo Ürün Hattı’na [0 312 416 34 10 (8 Hat)] bildirebileceklerdir.

TMO tarafından yapılacak olan 2018 yılı kabuklu fındık alımlarının ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here