Ana Sayfa GÜNCEL Sokak Hayvanları Yararına Kermes Düzenlendi

Sokak Hayvanları Yararına Kermes Düzenlendi

994
0
Paylaş

Şehit İbrahim Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sokak hayvanları yararına kermes düzenlendi. Okul koridoruna kurulan alanda ev yemeklerinden, hediyelik eşyaya kadar birçok farklı ürün sokak hayvanları yararına satıldı. Öğrencilerin ve velilerin ise kermese ilgisi büyük oldu.

Kermes hakkında bilgi veren Okul Müdür Yardımcısı Enise Ayar, okullarının bahçesinde sürekli hayvan beslediklerini ve bu konuda proje hazırladıklarını dile getirdi.

Şehit İbrahim Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Enise Ayar, “Kermesimiz sokak hayvanları yararına düzenlenmiş bir kermestir. Bizim okul olarak “Büyük Kalpler Diyarı” adı altında bir projemiz var. Bu proje kapsamında hasta, yavru, bakıma muhtaç sokak hayvanlarını alıyoruz –aslında onlar bizi buluyorlar ve kapımız hiç boş kalmıyor-. Bizim etrafımızda hep sokak hayvanlarımız var. Aslında herkesin etrafında bu hayvanlar ama farkına varmak çok önemli. Bize gelen, fark ettiğimiz sokak hayvanlarımızı belediyemizin okul bahçemize kurmuş olduğu kulübelerimize alıyoruz. Kulübelerimizde besliyoruz, tedavi gerekiyorsa tedavilerini yaptırıyoruz ve sonrasında sahiplenmek isteyen velilerimize sahiplendiriyoruz; sahiplendirdikten sonra da hayvanlarımızın takibini yapıyoruz.” dedi.

Sokak hayvanları için düzenledikleri kermeste sadece okul çevresinde olan hayvanlar için değil, Fatsa’nın farklı alanlarında bulunan sokak hayvanları içinde kazançlarını paylaşacaklarını belirten Enise Ayar, “Okulumuzda “Büyük Kalpler Diyarı” projemizden öncede sokak hayvanlarına karşı duyarlı davranıyorduk. Fakat projelendirdikten sonra daha fazla önem göstermeye ve dikkat etmeye başladık. Bu kapsamda da daha fazla yardımımız dokunsun ve daha fazla hayvana ulaşmak amacıyla böyle bir kermes oluşturduk. Buradan elde edeceğimiz kazanç ile okul bahçemize daha çok kulübe kurmak için ve hayvanlarımıza daha çok yardım etmek için kullanacağız. Sokak hayvanlarını koruma görevlisi Bilge Almak da bizlere çok fazla destek verdi ve çok yardımları dokundu. Onunla da birlikte Fatsa’da ki hayvanlara da yardımcı olacağız.” diye konuştu.

Okul öğrencilerinin duyarlı oluşları gelecek için umut olduğunu söyleyen Müdür Yardımcısı Enise Ayar, “Amacımız sokak hayvanlarına farkındalık oluşturmak ve daha da yardımcı olmak. Onların bu hayatta bir can olduklarını, yaşama haklarının olduğunu fark etmemiz gerektiğini aşılamak. Bununda en güzel yolu çocukluktan geçiyor. Ben öğrencilerimden çok memnumun ve onlarla gurur duyuyorum. Onlar bu sorumluluklara karşı çok duyarlı davranıyorlar. Bu gibi konularda yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Öğrencilerimizin böyle duyarlı olmaları ve sorumluluklardan kaçmamaları gelecek açısından bizleri umutlandırıyor. Çocuklarımız bizim elimizde bir güç ve bu gücü kullanmak bizlerin elinde. Bende gençlerimizin öğrencilerimizin güçlerini bu gibi toplumsal konularda kullanıyorum. Onların gelişimi için bu konular çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece öğrencilerimizin değil velilerimizin de bizlere bu konuda destekleri çok fazla. Ben kermesimizde bizlere destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here