Ana Sayfa GÜNCEL Sokak Hayvanları İçin Mama Kapları Yerleştirildi

Sokak Hayvanları İçin Mama Kapları Yerleştirildi

792
0
Paylaş

Fatsa Belediyesi ve Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi Bilge Almak tarafından Sokak Hayvanlarının aç kalmaması için 25 ayrı noktaya mama kabı ve soğuk havalarda korunmak için 20 kulübe yerleştirildi.
Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi 26 yaşındaki Bilge Almak Sokak Hayvanları ile ilgili yaptığı çalışmalar konusunda kendisine destek olan Belediye Başkanı Muharrem Aktepe’ye teşekkür ettiğini söyledi.
Genç esnaf Bilge Almak Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden gelen öğretmen ve öğrenciler ile birlikte Belediye desteğiyle alınan 25 mama kabını şehir içi ve sahil olmak üzere çeşitli noktalara yerleştirdi.

“FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ”
Yaptıkları çalışma ile ilgili bilgi veren Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi Bilge Almak, “Sokak hayvanları için hayvan severler ve Fatsa Belediyemizin desteğiyle mama yerleri yaptık. Çeşitli noktalara yerleştirdiğimiz mama kaplarına mamalarını ve sularını dolduruyoruz. Bugün 25 tane mama yeri yaptık. Daha önceden 11 tane ben kendi imkânlarımla yapmıştım. Bolaman Irmağından Dolunay mahallemize kadar sahil kenarı boyunca sokak hayvanlarımız için mama kabı yerleştireceğiz. Ben yerel hayvanları koruma görevlisiyim. Hayvanları çok seviyorum, onları korumak için Valilik ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğünden kimliğim var. Daha önceleri sokak hayvanları için bir çalışma yapılmamıştı hem Fatsa Belediyemizin hem de benim çabamla şimdi sokak hayvanlarımız daha güvencede.” dedi.
“Sevmesinler ama Zarar Vermesinler

Fatsa’  da son zamanlarda sokak hayvanları konusunda bir farkındalık oluştuğunu ifade eden Almak, “İnsanlarımız artık daha duyarlı. Sadece bizim mama dağıtmamızla olmuyor. Biz yetişemediğimiz zamanlarda gönüllü insanları kendi imkânlarıyla sokak hayvanlarımıza mama veriyorlar.” dedi.
Sokak hayvanlarına zarar veren insanlara da bir mesaj veren Bilge Almak, “İnsanlar sokak hayvanlarını sevmiyor olabilirler ama zarar da vermesinler. İnsanlar bizim yaptığımız çalışmalara saygı göstersinler.” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE SOKAK HAYVANLARIMIZA DESTEKTE BULUNUYORUZ”
Mama kaplarını yerleştirme organizasyonuna katılan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden İsmail Bilgin ise sokak hayvanları ile ilgili başlatılan kampanyaya destek vermek için faaliyette olduklarını ifade ederek, “Öğrencilerimizle birlikte sokak hayvanlarımıza destekte bulunuyoruz. Bizim bu projede yer almamızı sağlayan arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Bu faaliyeti yaparken gördüğümüz köpeklerin cana yakın tavırları bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.

“DAHA ÖNCEDEN KUŞLAR İÇİN DE YUVA YAPMIŞTIK”
Hayvanların da insanlar gibi yemeye içmeye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Gürkan Kızılca isimli öğrenci de, “Halkımızı bu konuda bilinçlendirmek için bu faaliyete katıldık. Daha önceden biz kuşlar için yuva yapmıştık ve onları belli noktalara koymuştuk şimdi de sokak hayvanları için buradayız. Allah’ın izniyle halkımızı bu konuda bilinçlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here