Ana Sayfa GÜNCEL Şehitler Dualarla Anıldı

Şehitler Dualarla Anıldı

585
0
Paylaş

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen anma etkinlikleri, Garnizon Şehitliği’nde yapılan Şehitleri Anma Programı ile başladı.

Garnizon Şehitliği’nde, Ordu Valiliği’nce gerçekleştirilen anma programına, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Celal Tezcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcıları  Adem Öztürk, Bayram Gale, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, daire müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri ve gazi derneklerinin başkanları, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında, şehitlerin dualar ve tekbirler eşliğinde yad edildiği programda, Şehitlik Şeref Defterine günle ilgili duygularını ifade yazan Vali Seddar Yavuz,  “Bundan 3 yıl önce devletimize ve milletimize karşı, hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılan menfur darbe girişimi, Aziz Milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. Kendisine emanet edilen uçağı, tankı, topu, silah ve cephaneyi sinesinden çıktığı milletine yönelten hainlerin karşısına sarsılmaz iradeyle dikilen Aziz Milletimiz; 251 şehit, binlerce gazi vermesine karşın istiklaline uzanan hain elleri kırarak, istikbaline sahip çıkmış, vatanına namahrem elinin değmesine izin vermemiştir” dedi.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, kahraman milletimizin gerçekleştirdiği şanlı direnişimizin 3. yıldönümünde, hain darbe girişiminin faili ihanet çetesini bir kez daha lanetliyorum” diyen Vali Yavuz, “15 Temmuz vesileyle, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum. Aziz Şehitlerimiz! Mekanlarınız cennet, ruhlarınız şad olsun” şeklinde ifade etti.

Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle devam edilen  program, Vali Seddar Yavuz ve protokol mensuplarının şehit mezarlarına gül bırakması ve dua edilmesiyle son buldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here