Ana Sayfa GÜNCEL Salgınla Mücadeleye Devam

Salgınla Mücadeleye Devam

5037
0
Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 81 ilde “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile başlatılan denetimler ilçemizde sıkı bir şekilde devam ediyor.

Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, Sakarya Mahallesi Muhtarı Mehmet Onmuş ve Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Salim Taşbaşı ile birlikte koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan kararların sahadaki uygulamalarını yerinde denetledi.

İlçemiz Sakarya Mahallesindeki cadde ve sokak üzerinde yer alan işyerlerini denetleyen Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, salgınla mücadelede kurallara uymanın hayati önem taşıdığını ifade ederek, iş yeri sahipleri ile vatandaşları Covid-19 tedbirleri hakkında bilgilendirip uyarılarda bulundu.

Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, yapmış olduğu denetimlerde esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, el temizliği, sosyal mesafe ve maske kullanımının koronavirüs salgınıyla mücadeledeki önemine dikkat çekti.

Fatsa Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Bu kapsamda;

İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımızca, Covid-19 salgını kapsamında ilçemiz genelinde yapılan denetimlerde maske takma kuralına uymayan 192 kişiye,  sosyal mesafe kuralına uymayan 52 kişiye cezai işlem uygulanmıştır.

Maske takma kuralına uymayanlara 900 TL, sosyal mesafe kuralına uymayanlara ise 3150 TL para cezası uygulanmaktadır.

Alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokantalar, kafeler, restoranlar, camiler, kahvehaneler, kıraathaneler, çay bahçeleri, düğün ve nikah salonları, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafeler, manavlar, taksi durakları, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, tekneler, plajlar başta olmak üzere tüm iş kolları ve yaşam alanlarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşlarımıza, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel ilkeleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına azami ölçüde dikkat etmeleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuluyor.

Halkımızın sağlığı için denetimlerimiz bundan sonra da aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here