Ana Sayfa GÜNCEL “Sağlığımızı, geleceğimizi, topraklarımızı, havamızı, suyumuzu kaybediyoruz”

“Sağlığımızı, geleceğimizi, topraklarımızı, havamızı, suyumuzu kaybediyoruz”

716
0
Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı, altın madeni aramak için Fatsa’nın köylerinde sondaj çalışması yapılan alanlarda doğaya verilen zararı yerinde inceleyerek, açıklamalarda bulundu.

CHP İlçe Başkanı Murat İnanlı’nın Açıklaması;

“Bugün Fatsa Bahçeler Köyünden başlayıp Yeşiltepe, Sazcılar, Çöteli ve en sonunda Ünye sınırımızda bulunan Şenyurt köyünde SONDAJ ile alakalı doğa katliamına, çevreye, insanlara, hayvanlara, içme sularına verilen zarara Ordu Milletvekilimiz Dr. Mustafa Adıgüzel, Ünye İlçe Başkanımız İsa Maral ve yönetim kurulu arkadaşlarımız ve hemşerilerimiz ile birlikte tanıklık ettik ve yerinde incelemelerde bulunduk.

Son 5-6 yıldır Bahçeler köyümüzdeki madenin, Yeşiltepe ve Sazcılar bölgemizdeki sondaj çalışmalarını takip ediyoruz. Maalesef yapılan çalışmalarda güvenlik ve sağlık önlemlerinin yeterli olmadığını gördük. Ne zaman konu ile ilgili bir girişimde bulunsak, adeta biz maden çıkarılmasına karşıymışız veya orada çalışan köy ahalisinin ve işçilerin ekmeği ile oynuyormuşçasına tepkiler aldık.

Buradan bir kez daha duyurmak isteriz ki biz ne maden çıkarılmasına karşıyız, ne de madenlerde çalışan hemşerilerimizin ekmeğinde gözümüz var. Tam tersine hemşerilerimiz böyle işlerde, sağlıksız koşullarda çalışmak zorunda kaldıkları için yetkilileri eleştiriyoruz. Eminiz bu bölgelerde yaşayan hemşerilerimiz gerekli istihdam çalışmaları ile işsiz kalmamış olsalardı bu koşullarda çalışmayı kabul dahi etmez, topraklarına da bu zulmün yapılmasına izin vermezlerdi.

Bundan sonraki süreçte de atalarımızdan çocuklarımıza emanet olan bu topraklarımızı korumak, kuş uçuşu Fatsa’mızın merkezine 1-2 kilometre kadar yakın olan bu maden alanlarının havamıza, suyumuza, topraklarımıza, yediğimize, içtiğimize zarar vermemesi için elimizden geleni yapacağız.”

Bu konuda herkese çağrıda bulunan Murat İnanlı; ““Maden meselesi parti meselesi değil. Tüm Fatsa’nın meselesidir. Her şeyden önce sağlık gelir. Sağlığımızı, geleceğimizi, topraklarımızı, havamızı, suyumuzu kaybediyoruz. Bunu herkesin görmesi şart. Değerli Kaymakamım, Belediye Başkanım, Emniyet Müdürüm, İlçe Sağlık Müdürüm, Siyasi Parti Başkanlarım, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarım, Dernek Başkanlarım, Sendika Başkanlarım, Muhtarlarım haydi harekete geçme zamanıdır. Tekrarlıyorum . Bu Parti particilik meselesi değil. Fatsa meselesidir. Söz konusu Fatsa ise gerisi teferruattır.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here