Ana Sayfa GÜNCEL “Plastik Atığı Getir, Bez Torbayı Götür”

“Plastik Atığı Getir, Bez Torbayı Götür”

1083
0
Paylaş

Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Saniye Akyol ve Matematik Öğretmeni Ferdi Kocatepe, öğrenciler ile beraber çevre bilincini geliştirecek bir kampanya başlattılar. “Plastik Atığı Getir, Bez Torbayı Götür” adlı projede öğrenciler, okullarında ve çevrelerinde kullanılan ürünlerin plastik atıklarını biriktirdiler, hazırlanan bez torbaları da bu atıklar karşılığında aldılar.

Okul Müdürü Kadir Başdağ, okullarında öğrencilerin her alanda gelişmeleri için çeşitli faaliyet ve projelerin oluşturulduğunu ve daha fazla proje ile okullarında bulunan öğrencilerin farkındalıklarını arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Proje sorumlularından Fen Bilimleri Öğretmeni Saniye Akyol, “Günlük hayatın her alanında yoğun olarak kullanılan plastik maddelerin yeterli geri dönüşümü yapılmazsa denizleri ve suları büyük tehdit bekliyor. Plastiğin biyolojik çözünmesi çok az ve doğada yok olması çok uzun yıllar alıyor. Bu durum onlarca canlı türünün geleceğini etkiliyor. Projemizde plastik atık geri dönüşümüne dikkat çekmek, bu konuyla ilgili farkındalık oluşturmak istiyoruz. Amacımız doğaya zararsız bez torba kullanımını yaygınlaştırmak” diye konuştu.

Proje sorumlusu Ferdi Kocatepe, plastik ayak izimizi azaltarak çevre kirliliğinin önüne geçmek için nelerin yapılması gerektiğini belirtti;

  • Tek kullanımlık plastiklerin kullanımını azaltmak
  • Plastik ya da naylon poşet yerine, bez torba kullanılmalı
  • Plastik ya da içi film kaplı karton bardaklar yerine cam bardak kullanılmalı
  • Pet şişe kullanımını azaltmak için bir su kabı ya da matara kullanılmalı
  • Deterjan ambalajlarını mutlaka geri dönüşüme kazandırılmalı.

Yapılan açıklamaların ardından öğrencilerin yoğun ilgisi olan projede geri dönüşüme çok sayıda plastik atık kazandırıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here