Ana Sayfa GÜNCEL Otizim Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı

Otizim Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı

1446
0
Paylaş

Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte, farklı okullardan gelen öğrenci topluluğu, Pilevne Parkı´nda buluştu. Öğrenciler, otizme dikkat çekmek amacıyla ellerindeki dövizlerle birlikte şehir içinde bir süre yürüyüş yaptı. Yürüyüşe, velileriyle birlikte otizmli çocuklar da katıldı.

Yürüyüş etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan Ordu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ercan Okur, yaptığı konuşmada:

Amaçlarının otizmli bireyleri insanlara tanıtmak olduğunu, dünyada otizm tanımlama oranlarının çok arttığını, önceden otizm kavramını kimse bilmiyorken, şimdi ise herkesin bu kavramın farkında olduğunu söyledi. Bugün burada bu aktiviteyi yapmalarındaki niyetlerinin, otizm hakkında farkındalık oluşturmak, farkındalık oluştururken, onlara acımalarını ve yardım etmelerini değil, sadece onların farkında olmalarını istediklerini söyleyen Okur, İnsanlarımızın onları olduğu gibi kabul etmelerini istediklerini, otizmli bireyleri tanıtmak, bu bireyleri insanlara tanıtmak ve insanların da bu bireyleri tanımalarını hedeflediklerini ” sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından katılımcılar, otizmin simgesi olan yaklaşık 500 mavi balonu gökyüzüne bıraktılar. Ardından belediye kültür sarayındaki Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulunun önderliğinde hazırlanan programa geçildi. Programa, Fatsa Kaymakamımız Mehmet Yapıcı, Ordu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ercan Okur, Fatsa ilçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya,  İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Halit Gülten, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ordu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ercan Okur, yaptı. Ardından öğrenciler tarafından sunulan şiirler, folklor gösterisi ve müzik sunumuyla program  sona erdi.                                                  

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here