Ana Sayfa GÜNCEL Örnek Projelerle Örnek İş Kadını; Zuhal Yalçın

Örnek Projelerle Örnek İş Kadını; Zuhal Yalçın

1993
0
Paylaş

2015 yılında el değmeden 120 büyükbaş hayvan sağma projesiyle kendi işletmesini kuran ve şuanda da günlük ton süt sağımı gerçekleştirerek Fatsa’da adından söz ettiren başarılı iş kadını Zuhal Yalçın’a Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından plaket verildi.

Aydın’da Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı IPARDII 5. Başvuru Çağrı İlanı tanıtım programına katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Adanan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programda, bakanlığı tarafından yapılan yardım ve destekleri açıklayıp başarılı yatırımcılara plaket verdi.

TKDK’nın IPARD Programı kapsamında kadınlara sağlanan pozitif ayrımcılıktan faydalanarak %65 hibe desteği ile kendi işletmesini kuran Yalçın Süt İşletme Tesisi sahibi Zuhal Yalçın, büyük bir başarıya imza atarak Fatsa’yı gururlandırdı.

Örnek Proje Zuhal Yalçın’dan

Türkiye genelinde 24 proje arasında örnek proje seçilen sağım projesi hakkında konuşma yapan Zuhal Yalçın “Memleketim Ordu’da TKDK’nın düzenlemiş olduğu tanıtım toplantılarına katıldım. Aklımdaki yatırım fikrini anlattım. Desteklerin tam da bize uygun olduğunu gördükten sonra projemi hazırladım. Toplam yatırım tutarı 1.8 milyon lira olan tesisimde 2015 yılında üretime başladık. Büyük hedeflerle çıktığım bu yolda TKDK’nın IPARD Programı kapsamında kadınlara sağladığı pozitif ayrımcılıktan faydalanarak %65 hibe desteği ile hayalimdeki projeyi hayata geçirdim. 120 Büyükbaş Sağmal Hayvancılık projemde modern teknolojinin sağlamış olduğu tüm imkânlardan faydalanarak el değmeden, hijyenik ve yüksek kalitede günlük 5 ton süt üretimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Hedefimiz Markalaşma”
Yeni çağrı döneminde üretimin yanında işleme tesisi kurmayı hedeflediklerini belirten Yalçın, “Yeni çağrı döneminde çiftliğimizde ürettiğimiz sütleri işleyebileceğimiz bir tesisi yine TKDK desteğiyle memleketime kazandırmak istiyorum. Markalaşma yolunda birlikte yürüdüğümüz TKDK ile süt ürünlerini işleyerek ürettiğimiz sütümüze değer katmayı hedefliyoruz. Ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak, üretimde bende varım demek isteyen, başta kadın ve genç yatırımcıları TKDK’nın sağladığı desteklerden faydalanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda hayatında ilham kaynağı olduğunu belirttiği babası İsmail Yalçın’a teşekkürlerini iletti.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here