Ana Sayfa GÜNCEL Ordu Tanıtım Günlerine Fatsa Damga Vurdu

Ordu Tanıtım Günlerine Fatsa Damga Vurdu

677
0
Paylaş

Ordu Valiliğinin himayesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) iş birliğiyle bu yıl 9.su düzenlenen “Ordu Tanıtım Günleri”nde Fatsa Belediyesi standına ilgi büyük oldu. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar “Ordu Tanıtım Günleri”nin hemşeri buluşmaları anlamında çok güzel anlara sahne olduğunu söyledi.

 ORDULULARIN YANI SIRA FARKLI İLLERDEN BİNLERCE VATANDAŞA İLİMİZ TANITILDI 

17 Ekim’de Yenikapı Sahili Etkinlik Alanı’nda başlayan ve 20 Ekim’de sona eren program kapsamında İstanbul ve çevre illerde yaşayan Ordulular, Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 19 ilçe belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve birçok firmanın stant açtığı fuarda vatandaşlarımızın memleket özlemi giderildi. Ordu ili ve ilçelerinin yöresel ürünleri ve kültürünün sergilendiği etkinlikte, Fatsa Belediyesi standı büyük ilgi gördü. Standı ziyaret eden Fatsalılara ve Ordululara ilçeyi tanıtan broşürler, hizmet bülteni ve çeşitli hediyeler verildi. Yaklaşık 700 bin Ordulunun yaşadığı İstanbul’daki etkinliğe yüz binlerce vatandaş katıldı. 4 gün süren etkinlik, İstanbul’da yaşayan Orduluların yanı sıra farklı illerden de binlerce vatandaşa da ev sahipliği yaptı.

YAZARLAR KİTAP İMZALADI, TİYATROCULAR TARİHE GÖTÜRDÜ

Fatsa Belediyesi Standında yer alan Fatsalı kitap yazarları İnci Çetir, Ebru Ergün ve Ercan Uçak etkinliğe katılanların ilgi odağı oldular ve aldıkları kitapları imzaladılar.

Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları İlker Taze ve Recep Ali Ön Kapıcı İsmet ve İsin Emmi tiplemesiyle yöresel oyunların yanı sıra, hemşerilerimizi tarihe yolculuk yaptırarak  büyük beğeni topladılar.

Ayrıca Fatsa Belediyesi 6 aylık zaman diliminde yapmış olduğu hizmetleri ve yapacak oldukları projeleri gelen hemşerilere hem hazırladıkları gazetelerle hem de sözlü olarak anlatıldı. Fatsa Belediyespor da Ordu Günlerinde unutulmadı. Fatsa Belediyesi standa Fatsa Belediyespor forma ve diğer ürünleri sergilendi.

GELENEK GÖRENEK VE KÜLTÜRÜMÜZ YAŞATILIYOR

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl 9.su düzenlenen “Ordu Günleri” adıyla gerçekleşen bu güzel organizasyonda biz de Fatsa Belediyesi olarak standımızı açtık ve hemşerilerimizle hasret gidermek için yerimizi aldık. Dört gün boyunca standımızın başından ayrılmadan hemşerilerimizle hasret giderdik. Hemşerilerimizden aldığımız selamı memleketimizde halkımıza ileteceğiz. Bu etkinlikler hemşeri buluşması adı altında çok güzel oluyor. İlçemizdeki ve Ordumuzdaki birçok değişimin en büyük sahibi bizim gurbette yaşayan hemşerilerimiz olacak, sıla hasreti çeken hemşerilerimiz olacak. Onların fikirleri düşünceleri şehrimizde alakalı olan hayalleri bizler açısından çok önemli. Bu vesileyle onlarla sohbet etme imkânı bulduk. Cumartesi ve Pazar günleri ilk iki günden çok daha yoğun geçti. Bu güzel organizasyonu düzenleyen Ordu Valiliğimize, Ordu Büyükşehir Belediyemize Ordu Dernekler Federasyonu’na, teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizle bizleri burada buluşturduğu için hem şehirlerimize buradaki gelenek ve göreneklerimizi kültürümüzü yaşatmasına vesile olduğu için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

ÖNEMLİ İSİMLER ZİYARET ETTİ

  AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş etkinliğin son gününde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler ile birlikte Fatsa Belediyesi standını ziyaret etti. Ayrıca AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu, AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner Fatsa Belediyesi standını ziyaret eden isimler arasında yer aldılar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here