Ana Sayfa GÜNCEL Ordu Kadın Kooperatiflerinde İlk Sırada

Ordu Kadın Kooperatiflerinde İlk Sırada

177
0
Paylaş

Fatsa ve Çevre İlçeler Kadın Kooperatifleri sabah kahvaltısında bir araya geldi. Ordu Aile ve Sosyal Hizmet Müdürü Ender Yanık ve Fatsa Aile ve Sosyal Hizmet Müdürü Mehmet Ekici’nin de katılımlarıyla gerçekleşen programda kooperatiflerin çalışmaları, sorun ve çözüm önerileri konuşuldu.

Fatsa, Çatalpınar, Çamaş, Gürgentepe Kadın Kooperatiflerinin bir araya geldiği programda kooperatiflerin sorunları olan pazarlama, satış ve yayılım gibi konularda istişareler yapıldı.

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Fatsa Kadın Girişimciler kooperatifi Başkanı Rafia Beylik,  “Kooperatifimizi 1 yıl öncesinde kurduk. Kooperatifimizin kuruluş aşamasından bugünlere kadar en büyük desteği veren İlçe Aile ve Sosyal Hizmet Müdürümüz Mehmet Ekici Bey oldu. Her zaman bizlere destek oldu. Bizlere yol gösterdi. Kooperatifimiz olarak biz yavaş yavaşta olsa çok yol aldık. Gerçekten çok güzel bir ekibimiz var ve çok güzel dostluklarımız var. Umuyoruz ki bundan sonra projelerimiz ile sizlerle daha sık görüşeceğiz.”

Fatsa Aile ve Sosyal Hizmet Müdürü Mehmet Ekici, “Burada cesur adımları atıyorsa arkamızda çok güçlü 1 il müdürümüz var. Allah razı olsun. Yürü diyor, yürüyoruz. Onu desteği olmasa şu günlere gelme şansınız hiç olmayacaktır. Ben il müdürümüze bu anlamda tüm kadın girişimciler kooperatifi adına teşekkür ediyoruz, inşallah bundan sonra da bütün kadın girişimciler kooperatiflerimiz el ele olacağız.” dedi.

Bir yılda Türkiye genelinde en çok kadın Kooperatiflerinin Ordu’da kurulduğunu belirten İl Müdürü Ender Yanık, “Bir yılda Ordu’da 17 Kadın Koop. Kuruldu.” dedi.

İl Müdürü Ender Yanık, “Bakanımızın talimatı ile kooperatifleşmeye ilk başlayacağımız zaman ‘Acaba ne yapabiliriz, kooperatif kurabilir miyiz?’ diye çok düşündük. Sayın valimizle yaptığımız görüşmelerde Vali Bey bizlere ‘Her ilçemize 1 kooperatif kuralım’ demişti.

Biz yaptığımız toplantıda ilimizde 17 kooperatif kurmayı hedef belirledik. Şu anda 16 tane kooperatifimiz kurduk. 1 yılda 17 kooperatif kurarak Türkiye de ilki başardık. Türkiye’de en fazla kooperatif olan illerin başında birinci sırada yer almaktayız. Arkadaşlar diyorlar işte biz üretim yapıyoruz ama en büyük sıkıntımız pazarlamada; mart ay içinde yine Bahçeşehir Üniversitesi ve Dünya Tarım Örgütü ile ortaklaşa 1 çalıştay yapacağız. Çalıştağımızın konusu kooperatifçilik de pazarlama ve paketleme olacak. O çalıştayda sizin bu tür sorunların hepsini masaya yatıracağız, çalışacağız. 1 sorun yani 1 problemi çözeceğiz. Biz de biliyoruz ve en büyük problemimiz zaten pazarlama üretim aşamasının şu anda geçtik.

“Biz ailemizi olarak yaklaşık olarak 1 yıl içinde 10000 kadınımıza finansal okuryazarlık eğitimi verdik. Şimdi finansal okuryazarlık eğitimi diye çoğunu soracaksınız. Finansal okuryazarlık eğitimi kadınlarımıza parayı kullanmak, herkesin aile bütçesi var. Herkesin kendi bütçesini yapmasını biliyorsunuz. Yani bizde 1 laf vardır, tabir vardır yuvayı dişi kuş yapar diye bizim evde de o şekilde benimde artık maaş kartları falan ama veriyorum. Kadınlar daha iyi, daha çok ekonomik olduğu için kadınlarımıza parayı kullandılar.” diye konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here