Ana Sayfa GÜNCEL ORDU, AKILLI ŞEHİR İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ORDU, AKILLI ŞEHİR İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

739
0
Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Turkcell ve Huaweı arasında Ordu Akıllı Şehir İş Birliği Protokolü imzalandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen imza törenine Başkan Engin Tekintaş’la birlikte, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Ak Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. M. Hilmi Güler, Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zhang Xıaolong ve Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin katıldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ, “İLİMİZ HEDEFLENEN VİZYONA HIZLA YAKLAŞIYOR”

En küçük büyükşehir olan Ordu’nun atılacak adımlarda yarışta öne geçeceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tekintaş, “Dünyanın ne kadar hızlı değiştiğini yaşayarak görüyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak parklarda kameralı sistemle çalışıyoruz. Akıllı Şehir Projesi ile hayatımızı etkileyen birçok alanda akıllı şehir konseptinden yararlanacağız. Bu anlamda bizlere bu zemini hazırlayan Sayın Bakanımız Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz. Kendisi şehri ilklere hazırlamak istedi bizler ise buna vesile olduk. Hedeflenen vizyona ilimizi hızla hazırlıyoruz. Dünyanın teknoloji devleri olan Huaweı’ye, dünya borsalarına ismimizi kazıyan Turkcell yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Yarışı sıfırdan alan en küçük büyükşehir belediyesi olarak en üstte yer almayı hedefliyoruz. Bu protokol ardından atılacak adımların ise bizi diğer illerin önüne geçirecek önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” dedi.

ESKİ BAKAN GÜLER, “ORDU’YU DÜŞÜNEN, ÜRETEN BİR YAPIYA KAVUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ”

Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı, Ak Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. M. Hilmi Güler ise belediyeciliğin sadece asfalt dökmek çöp toplamaktan ibaret olmadığını bildiklerini, akıllı şehirler, estetik ve mimari alanlar da gelişmiş iller inşa edilmesi gerektiğinin altını çizerken, “Hayırlı güzel bir iş yapıyoruz. Ordu’yu düşünen, üreten ve yarışan bir yapıya kavuşturmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalara başladık. İlk olarak 15 hoca yetiştiriyoruz. Onları kurslara davet ettik, oyun programları yazıyoruz. Bu konuda 1000 kişi istihdam etmeyi amaçlıyoruz. Akıllı insanların bulunduğu ilimizde Akıllı Şehir Projesi ile trafik yaşlı takip, akıllı sulama, akıllı kavşaklar, güvenli parklar, akıllı kovan ile kovanların uzaktan takip edilebileceği bir yapıya kavuşacak. Fındık bahçeleri Turkcell filiz ile tanışacak. Ordu’nun gelişimini artırmak, beyin göçü sağlayarak var olan gücüne takviye yapmak için toplu konutlarda bulunan 50 dairemizi bilim insanlarına ayıracağız. Bu kapsamda bugün burada bulunan Huaweı ve Turkcell temsilcilerine teşekkür ederken, protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

XIAOLONG, “ORDU EKONOMİSİ VE ALTYAPISI İLE ÖNDE GELEN ŞEHİRLERDEN BİRİSİ”

Huawei olarak 170 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirten Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zhang Xıaolong, “Huawei tamamen akıllı bir uygulama ile her kişiye, her aileye ve her organizasyona dijital olarak hizmet vermektedir. 2002’den bu yana Türkiye’de faaliyete başlayarak yaygın bilişim sağlayıcısı haline geldik. Türk ekonomisinin hızlı gelişimi, devletin ve ortaklarımızın destekleri ile Türkiye’de öncü bir iletişim altyapısı oluşturmaya kararlıyız. Ordu Karadeniz Bölgesi’nde ekonomisi ve altyapısı ile önde gelen şehirlerinden biridir. Ordu Büyükşehir Belediyesi Turkcell grubu ve Huawei Türkiye ile birlikte Ordu’da akıllı şehir kurma konusunda fikir birliğine vardık. Bu vizyon sahibi fikirleri için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Dr. Hilmi Güler’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

SEZGİN, “ORDU’YU FİBER AĞLARLA DONATILMIŞ AKILLI ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ”

Turkcell’in Türkiye’nin lider teknoloji şirketi olduğunu ifade eden Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Turkcell olarak 25 yıldır halkımıza ve müşterilerimize her zaman en son teknolojiyi kaliteli bir şekilde sunmayı hedefledik. Halkına hizmet için var olan Turkcell olarak teknolojiyi hem geliştiren hem uygulayan hem de sunan taraftayız. Akıllı şehir vizyonu ile insanların yoğun olarak yaşadığı şehirlerde hayatlarını kolaylaştırmak, yöneticilerin iş yapış şekillerini kolay hale getirmek ve verimliliği artırmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda akıllı şehir vizyonumuz ile belediyelerle ve yöneticilerle iş birliği yaparak şehirleri akıllandırmayı, farklılığı artırmayı temel amaç bildik. Ordu’muzda bir ilki gerçekleştirerek imzalayacağımız Akıllı Şehir Protokolü ile Ordu’da yaklaşık 434 km fiber hattımızı artırarak fiber ağlarla donatılmış bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu vizyonu bize sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Engin Tekintaş’a, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Hilmi Güler’e katkılarından dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zhang Xıaolong ve Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin tarafından Akıllı Şehir İş birliği Protokolü’nün imzaları atıldı.

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TURKCELL VE HUAWEİ BİRLİKTE ÇALIŞACAK

Turkcell, projenin uygulanması için gerekli sabit genişband (FBB), mobil genişband (MBB) ve NB-IOT bağlantı hizmetleri ile veri merkezleri vasıtasıyla bulut bilişim hizmetlerini sağlayacak. Huawei ise proje çerçevesinde akıllı ulaşım, akıllı su ve akıllı park çözümleri de dahil olmak üzere birçok alanda dikey çözümler sağlayan ürünlerinin teminini yapacak.

Proje kapsamında parklara kurulması planlanan güneş enerjisi ile çalışan çevre dostu direkler sayesinde güven çemberi oluşturulacak ve çocuklar aileleri tarafından izlenebilecek, daha güvenli alanlarda oyun oynayabilecek. Yine proje kapsamında hayata geçirilmesi planlanan hasta ve yaşlı takip çözümü sayesinde hasta ve yaşlı yakınları her an sevdiklerinden haberdar olabilecek. Böylece yaşanabilecek olumsuz gelişmeler hakkında gerekli durumlarda hızla bilgilendirilme sağlanarak sağlık ekiplerinin anında müdahale edebilmesi mümkün hale gelecek.

Öte yandan Turkcell’in Akıllı Tarım çözümlerinden Akıllı Kovan sayesinde Ordulu bal üreticileri kovan ile ilgili sıcaklık, nem ve konum bilgilerini takip ederek bal verimini artırabilecek. Yine bir Akıllı Tarım çözümü olan Turkcell Filiz sayesinde Ordu’nun fındık üreticileri bahçelerinin su ihtiyacı ve hastalık durumu bilgileri ile ziraat mühendislerinin önerilerine kolayca ulaşabilecek. Sunulacak olan Akıllı Sulama çözümleriyle ise sulama sistemleri uzaktan yönetilebilir hale gelecek ve tasarruf sağlanacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here