Ana Sayfa GÜNCEL “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”

1707
0
Paylaş

Fatsa’da “Yaya Öncelikli Trafik” uygulaması gerçekleştirildi.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı koordinesinde gerçekleşen uygulamada, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Halit Gülten, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, vatandaşlar ile yaya yolunu kullandılar. 

Uygulama hakkında bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, uygulama amacının sürücüleri bilinçlendirmek ve sürücülere önceliğin yayalarda olduğunun bilincini aşılamak amacıyla yapıldığını belirtti.

Tolga Sipahi, “26.10.2018 tarihinde yapılan değişiklikle, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 74’üncü maddesinde; “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirilmiştir.

Bu kapsamda “Yaya öncelikli trafik” algısının oluşturulmasına yönelik olarak farkındalık oluşturmak için Sayın Kaymakamımızın koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, ilçemizde ki yaya ve okul geçitlerinde yayaların ve öğrencilerin geçiş önceliğinin vurgulanması, yayaların ve öğrencilerin yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesine yönelik İlçe Emniyet Müdürlüğümüz kadrosunda görevli 83 personel ilçemizde bulunan 28 adet yaya ve okul geçitlerinde görevlendirilmiştir.” dedi.

Uygulamada Trafik Tescil Büro Amiri Mustafa Taş ve polis memurları tarafından sürücüler bilgilendirilerek, broşürler dağıtıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here