Ana Sayfa GÜNCEL Okul Döneminde Olacak İş Miydi?

Okul Döneminde Olacak İş Miydi?

314
0
Paylaş

Dolunay Mahallesinde bulunan Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu ve diğer okulların çevresinde yol yapım çalışmaları, başta minik öğrenciler olmak üzere herkesi mağdur ediyor.

Yaklaşık 1 sene önce Covid-19 salgını nedeniyle okullarda tatil dönemine girilmiş, öğrenciler online olarak eğitim-öğretime devam etmişti. Bu süreçte çeşitli mahallelerde yol yapım çalışmaları olmuştu. 6 Eylül itibariyle yeniden başlayan yüz yüze eğitim mağduriyetlerle başladı. Okulların açıldığı hafta ilçemizde çoğu okul etrafında yol yapım çalışmalarının da startı verildi.

Bu yol yapım çalışmalarının bu dönemde başlaması öğrencilerin ve velilerin zor anlar yaşamasına neden oluyor.Geçtiğimiz haftalarda Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu önünde yaşanan trafik yoğunluğu ve sıkışıklık velileri isyan ettirirken; bu haftada okul etrafının tamamen kazılması durumu daha da zorlaştırdı.

Gazetemize konuşan Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu öğrenci velileri, “Çocuklarımızı sabahın erken saatlerinde okula bırakıyoruz. Önceden hafriyat kamyonlarının yoğunluğu hem can güvenliğini tehlikeye atıyor hemde trafik sıkışıklığı Fatsa gibi bir ilçede büyük zaman kaybına neden oluyordu. Şimdi ise çocuklarımızı okulun alt mahallesinde bırakıyor, servis ve toplu taşıma araçlarının yoğunluğunda çamur ve tozun içerisinde okula uğurluyoruz. Okulların kapalı olduğu dönemde neden bu bölgelere önem verilmedi? Neden şimdi beklendi? Bizler bu çalışmaların biran önce bitirilmesini istiyoruz. Önümüz kış ve buranın durumu daha kötü olacak” dediler.

Yapılan haberimiz sonrasında Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, konuyla alakalı açıklama yaparak alt yapı sorunlarının büyük bir bölümünün tamamlandığını söyledi.

Başkan Kibar açıklamasında; “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin her bir caddesinin ve her bir sokağının alt yapısı ile ilgili adeta seferberlik ilan edip çalışmalarımıza hemen başladık.

Yazın şehrimizin nüfusunun kalabalık olması, aynı oranda araç trafiğinin artması,  son aylarda olumsuz hava koşulları nedeni ile yavaşlayan çalışmalarımıza,  özellikle okul çevreleri ve nüfusumuzun yoğun olduğu bölgelerde, devam ediyoruz. Halkımızın, özellikle öğrenci kardeşlerimizin ve velilerimizin anlayışından dolayı teşekkür ediyorum.

Ordu Büyükşehir Belediyemiz, DSİ, Karayolları, Aksa, Yedaş, OSKİ, Telekom ile Fatsa Belediyesi ekiplerimiz arasında kurduğumuz koordinasyonla uzun yıllar çözüm bekleyen alt yapı sorunlarımıza neşter vurarak yatırım ve hizmetlerimizle “Şehrimize 50 yıl hizmet edecek”alt yapı sorunlarımızın büyük bir bölümünü tamamlamış durumdayız. 2022 ve 2023 yılı şehrimiz için üst yapıların ve sosyal yaşam alanlarının yapılacağı yıllar olacaktır. Kurumlar arasında yakaladığımız birlik, beraberlik ve ortak proje üretimi ile bu güzel şehre hizmet aşkıyla tutuşan Fatsa’mızın hizmetkârları olarak canla başla çalışmaya devam edeceğiz ”dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here