Ana Sayfa GÜNCEL Naime Koç, Sevenleri İle Bir Araya Geldi

Naime Koç, Sevenleri İle Bir Araya Geldi

587
0
Paylaş

İlçemiz Yapraklı Mahallesinde ilk kooperatif kurulmasına öncülük eden ve yapmış olduğu çalışmalarla Yapraklı Mahallesinde ki vatandaşların Almanya’ya gitmesine vesile olan Ünlü Yazar Naime Koç Özeren, vatandaşlarla bir araya geldi.

Yapraklı Mahallesinde genel anlamda herkesin teşekkürle baktığı Naime Koç Özeren, Dolunay Mahallesinde Dayı’nın Yeri adlı mekanda, Yapraklı Mahallesi sakinleri ile buluştu. Eski zamanların yad edildiği buluşmada, Özeren vatandaşlarla söyleşi gerçekleştirdi.

Buluşmada konuşma yapan Naime Koç Özeren,  “Güzel köyümün güzel insanları, sevgili kardeşlerim, öğrencilerim, abilerim ablalarım ben bu köyde doğdum; belli sürelerde burada büyüdüm belli sürelerde başka yerlerde fakat sevginiz hep yüreğimdeydi. Sevgi zaten yürek ocağında pişer, ne alınır ne de satılır. Ne kadar uzaklaşsam da kalbim hep Fatsa’da ve sizlerleydi. Ben Fatsa’ya yıllar sonra geliyorum. Samsun Kitap Fuarı bir vesile oldu. Bu buluşma hepimiz için çok güzel oldu. Ben bu buluşmamıza geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapraklı Mahalle Muhtarı Telat Sor, Naime Koç’un mahalleleri için yaptıklarını büyüklerinden dinleyerek büyüdüklerini ve gelecek nesillere de bu olayları anlatacaklarını söyledi. Telat Sor, “Hocamızın bu gününde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 55 yıl önce genç yaştaki mahallemize ve kendi doğduğu topraklara, kendi okuduğu okula öğretmen olarak atanan Naime Koç Özeren Hocamız öyle bir sorumluluk aldı ki köyümüze ilk kooperatifi kurdu ve köyümüze Almanya yolunu açmıştır. Bu bizim köyümüzün istikbali olarak çok büyük bir olaydır. Biz Yapraklı mahallesi sakinleri olarak kesinlikle bu durumu unutamayız. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu iyiliğini asla unutamayız, Bizler büyüklerimizden hep bu olayları duyarak büyüdük ve gelecek nesillere de bu hatıraları anlatacağız.” diye konuştu.

Haber: Gökçe YEŞİLLER/ MİR KUZEY GAZETESİ

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here