Ana Sayfa GÜNCEL Naci Kızılkaya Yeniden Başkan Seçildi

Naci Kızılkaya Yeniden Başkan Seçildi

831
0
Paylaş

Bugün gerçekleşen 3. Olağan Genel Kurulunda Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimi yapıldı.  Muhtarlar Derneği mevcut başkanı Mustafa Kemal Paşa Mah. Muhtarı Naci Kızılkaya, Gölköy Mahallesi Muhtarı Abdullah Hafızoğlu ve Yavaş Mahallesi Muhtarı Nedim Töngel arasında gerçekleşen başkanlık seçiminde, Fatsa’lı muhtarların verdikleri oylarla Naci Kızılkaya yeniden Muhtarlar Derneği Başkanı seçildi.

Muhtarlar Derneği Başkanı seçimlerine Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, MHP İlçe Başkanı İsa Yüksel, Ticaret ve Sanayı Odası Başkanı Tayfun Karataş, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Divan Kurulu üyelerinin kararlaştırılmasının ardından, Muhtarlar Derneğinin 2016-2019 yılları arasında olan 3 yıllık faaliyet raporu açıklandı.

Seçim öncesinde Muhtarlar Derneği Başkan Adayları konuşmaları yapıldı. Yavaş Mahallesi Muhtarı Nedim Töngel, “Bizler yönetim olarak seçildiğimiz takdirde merkez ve kırsal ayrımı yapmaksızın tüm mahallerimize eşit mesafede olarak talep ve şikâyetlerini gerekli birimlere gerek yazılı gerekse bizzat giderek takipçisi olacağız.” dedi.

Gölköy Mahallesi Muhtarı Abdullah Hafızoğlu, “Seçimi kazandığımız takdirde destek ve hizmet anlayışı içinde var gücümüzle çalışacağız. Özellikle kırsal kesimde olan mahallerimizin sorunlarını bilen birisiyim. Bunun yanında işlerimize çözüm ararken bütün muhtarlarımızın fikirlerine ve söylemlerine hürmet ederek sonuna kadar gayret etmeye çabalayacağız.” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı M.K. P. Muhtarı Naci Kızılkaya; “Dernekler gönüllülük esasına dayanarak devamlılığını sürdürürler. Bu düşünce ile meydana geldiğimiz 15.05.2015 tarihinden bu yana derneğimizde yönetici olmak bir yana üye olmak dahi sorumluluk gerektirir. Bu bayrak yarışında çitayı yükseltmenin yolunun muhtarlarımızın desteğini almakta görüyoruz. Derneğimizi ve muhtarlarımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığımıza inanıyorum. Biz muhtarlar derneği olarak muhtarlık camiasından dolayı muhtarlarımıza nasıl faydalı olabiliriz sorusundan yola çıkarak çalışmalar yapıyoruz. Fatsa Muhtarlar Derneği bünyesinde önceliklerin ve çoğunluğun sorunlarını çözme adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tüm kamu ve kuruluşlarla birlik ve beraberlik içinde olup, siz değerli muhtarlarımızın ve derneğimizin ve yönlendirdiğimiz vatandaşlarımızın yanında olup; iş ve işlemlerimizin takibinde bulunup derneğimizin sesini en iyi şekilde duyurmaya çalıştık. Bütün faaliyetlerimiz de büyüğü ve küçüğü ile maddi ve manevi bizlerden esirgemeyen muhtarlarımız ve kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasının sonunda Muhtarlar Derneği’nin Kaymakamlık binasında bulunan yeri dışında ayrı bir yerde olması konusunda Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’dan söz isteyen Naci Kızılkaya, “Biz Fatsa’nın bir derneğiyiz. Bu konuda Belediyemizde destek bekliyor ve Fatsa Belediye Başkanımızdan söz istiyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Başkan Kibar Söz Verdi

Muhtarlar Derneği’ne ait bir yer belirlenmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Geçmiş dönemde Fatsa Ziraat Odası Başkanlığı yaparken siz değerli muhtarlarımız ile çok güçlü şekilde gönül bağı oluşturduk. Belki de bugün sizlerin huzurunda Fatsa Belediye Başkanı olarak bulunmamızın en büyük güçlerden birtanesi sizlerle olan birlikteliğimizdir. İnşallah Fatsa Belediye Başkanlığı görev sürecimizde de bu güçlü bağımızı her geçen gün daha sağlamlaştırarak memlekete hizmete dönüştüreceğiz. Muhtarlarımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Muhtarlık görevinin milleti devlete, devleti millete temsil etme bilinci içerisinde olduğunuzu da söylemek isterim. Bu kutsal makamda bu zorlu dönemde görevi üstlenmiş muhtarlarımızı tebrik ederim. Şehrimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Sizlerin sorunları bizlerin sorunu, sizlerin temsil ettikleri bizlerinde temsil ettikleri olduğunu biliyoruz. bu bağlamda Muhtarlar Derneği Başkanımız Naci Kızılkaya’nın talebi doğrultusunda yapılacak bir mekanı imkanlarımız ölçüsünde oluşturacağımızın sözünü vermek isterim. Ben bu makamların insanlara hizmet etmenin ötesinde, insan kazanma bilinci içerisinde yöneticilik yaptım ve bu yöneticilik anlayışını devam ettirmek istiyorum. İnsanlar seçime girmeden önce bu kazanımlarını göremiyorlar. Ben Belediye Başkanlığı adaylığımdan sonra mahallerimize yapmış olduğumuz çalışmalarda sizleri kazandığımı gördüm. Ben Genel Kurulumuzun ilçemize ve muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından mahalle muhtarları tarafından Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanlık seçimi için oy kullanımı gerçekleşti. Oyların kullanılmasından sonra Naci Kızılkaya yeniden Muhtarlar Derneği Başkanı Seçildi. Seçim sonucunda Naci Kızılkaya 35, Nedim Töngel 27 ve Abdullah Hafızoğlu 24 oy aldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here