Ana Sayfa GÜNCEL Muhtarlar Günü kutlandı.

Muhtarlar Günü kutlandı.

669
0
Paylaş

15 Temmuz Özgürlük Meydanında Muhtarlar Günü kutlama programı düzenlendi. Program Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya’nın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

Muhtarlar Günü Kutlama programına, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Yurttaş, Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Işıl Aralan, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Fatsa İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, Ak Parti Fatsa İlçe Başkan vekili Yasin Sarıçiçek, Saadet partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan ve muhtarlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, “Muhtar; demokrasinin en önemli kılcal damarı ve temel taşıdır. Muhtar karın kapattığı yoldur. Muhtar köyün yâda mahallenin hakkını savunan avukatıdır. Muhtar devlet ve vatandaş arasında köprüdür. Muhtarlar altlarında makam aracı bulunmayan, ama demokrasi için mücadele eden seçilmiş kişilerdir. Muhtar devletin halka en sıcak temas noktası, devletin güler güzü ve şefkat elidir. Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi köy ve mahalle muhtarıdır. Demokrasinin en önemli unsurları olmaları nedeni ile de görünmeyen birer kahramandır. Kısacası muhtar bu toplumu oluşturan renklerin köy ve mahalle yönetimlerinin başıdır. Tüm muhtar arkadaşlarımız cumhuriyet değerlerimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak köy, mahalle ve sokakların huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir. Bizler Fatsa Muhtarlar Derneği yönetimi ve başkanı olarak bünyemizde önceliklerine göre doğrudan çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Fatsa muhtarları ve muhtarlar derneği kendi adına değil temsil ettikleri adına, yetkili makamlarınıza taşıdıkları sorunların çözümüne olan katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Dernek olarak muhtarlarımıza ve muhtarlık camiasına nasıl faydalı olabiliriz sorusundan yola çıkarak çalışmalar yapıyoruz. Mahallelerdeki sorunları görev alanlarına göre yetkili kurumlara bildiriyoruz. Bu gün ülkemizde 18,152 köy 32,005 mahalle muhtarlığı olmak üzere toplamda 50,152 muhtar görev yapmaktadır. Bu günü bizlere “muhtarlar günü” olarak ilan eden başta sayın cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, gazi meclisimize, içişleri bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında büyük hizmet veren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

Program fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here