Ana Sayfa GÜNCEL  “Millet perişan, duy milletin sesini”

 “Millet perişan, duy milletin sesini”

1183
0
Paylaş

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda açık havada basın toplantısı düzenledi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) hasadında sona gelinen fındıkta alım fiyatını açıklamamasına tepki gösterdi. Vatandaşların da katıldığı toplantıda, Milletvekili Enginyurt, fındık üreticisinin büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Enginyurt, sosyal medyada kendisini eleştirenlere de tepki gösterdi. Ordu’da 20 belediyenin Ak Partili olduğunu, fakat belediye başkanlarının fındıkla ilgili hiç açıklama yapmadığını belirten Enginyurt, herkesin sessiz kalmasından dolayı rahatsız olduğunu belirtti.

 

“Bu fındık 15 liradan aşağı kurtarmaz”

Her şeye zam yapılırken, fındık fiyatının düşürüldüğünü öne süren Enginyurt, şunları söyledi:”Simite, suya zam yapılırken, gübre bin liradan 2 bin liraya çıkarken, salça 14 liradan 40 liraya çıkarken, bu fındığın suçu günahı nedir ki 3 dolardan 2 dolara indi. Buna da sahip çıkılsın istiyor ve sesimizi duyurmak için bir aydır mücadele ediyorum. Fındık üreticisinin sesini duyurmak için gayret gösteriyorum. Bu basın açıklamasını geçen hafta yapacaktık. Sayın İçişleri Bakanımız, sayın valimiz dediler ki; ‘Erteleyin, TMO fiyat açıklayacak’. Bizim niyetimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. O’nun için erteledik. Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız sürekli televizyonlara çıktı beyanat verdi. ‘Pazartesi açıklanıyor, Çarşamba açıklanıyor, olmadı Cuma, olmadı haftaya’. ‘TMO fındığı alacak’ diye bağırıyordu. Biz de umutla TMO fındığı alacak diye bekledik. Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek için bu meydanda toplandık. Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz; Myanmar’da, Arıkan’da, Filistin’de, Gazze’de, Irak’ta, Suriye’de dünya Müslümanlarının derdiyle dertlenen Sayın Cumhurbaşkanı, senin vekillerin doğruyu söylemiyor. Bu fındık 15 liradan aşağı kurtarmaz. Millet perişan, duy milletin sesini.”

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, konuşmasının sonunda üreticiye seslendi. “Emanete fındık vermeyin, fındığı indirmeyin. Getirmeyin. Bırakın bu tüccarlarda batsın gitsin hepsi. Batsın bu İtalyan firması. Batsın Hollanda firması. Ne ile çikolata yapacaklar ne ile işini gücünü görecek bunlar. Bu fındık olmasa ne alıp ne satacaklar” ifadelerini kullandı.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here