Ana Sayfa GÜNCEL Metin Gündoğdu, Uluslararası Komisyona Başkan Seçildi

Metin Gündoğdu, Uluslararası Komisyona Başkan Seçildi

1021
0
Paylaş

Bulgaristan Ulusal Meclisi’nin davetiyle düzenlenen, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu’nun 51. Toplantısı Sofya’ da gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Rusya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Ermenistan, Moldova ve Ukrayna’dan 36 parlamenter katıldı.

10 Ülkeden 36 Parlamenter Katıldı

Sofya’da yapılan toplantıya Bulgaristan Cumhuriyeti Milli Meclisi Başkanı Tsveta Karayancheva da katıldı. Oturumda KEİ üye ülkelerin temsilcileriyle  ”KEİ Bölgesindeki Turizmin Kalkınmasında Mevcut ve Gelecek Beklentileri” konusu görüşüldü ve komisyon başkanı seçimi yapıldı. AK Parti Ordu Milletvekili ve KEİPA Türk Delegasyonu Üyesi Metin Gündoğdu, 36 parlamenterin oluşturduğu Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı seçildi.

Gündoğdu’dan Delegelere Teşekkür

Komisyon Başkanı olarak seçilen Metin Gündoğdu delegasyon üyelerine teşekkür ederek “KEİPA üyesi ülkeler arasındaki turizm ve kültür hareketliliğini güçlendirmek için gayret göstereceğiz. Karadeniz dünyanın merkezinde çok önemli bir konuma sahip. Kruvaziyer Gemi turları ile Karadeniz bölgesinin güzelliklerini ve kendine has kültürünü geniş kitleler keşfedebilir. Üye ülkeler arasında turistik ve kültürel hareketliliği arttırmak için çalışmalar yapacağız.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here